Monument – Renegades

Monument – Renegades
MGR Records, 2014

Monument is nog steeds een jonge band binnen de NWOBHM-scene. Enkele jaren terug bereikte me de eerste EP van dit gezelschap en er lijkt maar weinig verandert te zijn op deze full-length. Herkenbaar gebracht, maar eveneens kwalitatief met materiaal waar de Iron Maiden-fans voor gaan vallen.

Heel wat melodische kracht dus, met eveneens een bas die mee de speelse hoek induikt. Zonder twijfel is Iron Maiden de grote invloed voor deze heren. Op een track als Runaway kruipt er lichtjes wat meer rock ‘n’ roll in, maar eigenlijk laat de band die Maiden-stijl nooit echt los. Zelfs vocaal knoopt Monument sterk aan bij de Britse legende en brengt het er eigenlijk nog erg goed van af. Op bepaalde momenten gooit de band er dan wat andere accenten in en balanceert ze met wat meer power metal door het blitse gitaarwerk en de trotse lyriek (Crusaders).

Wie destijds de EP goed vond, gaat gek zijn op dit vervolg. Het merendeel van Rock The Night is immers ook te vinden op dit debuut Renegades. Het hoeft geen betoog dat Monument vooral muziek voor fans van Iron Maiden brengt, maar de band weet inhoudelijk ook sterke songs af te leveren. Geen kopie zonder ziel en dus spul om zeker uit te proberen.

Tracklisting:

Monument - Renegades

  1. Renegades
  2. Fatal Attack
  3. Crusaders
  4. Runaway
  5. Midnight Queen
  6. Red Dragon
  7. Carry On
  8. Rock The Night
  9. Save Me
  10. Omega

Line-up:

  • Peter Ellis – Zang
  • Matt C. – Drum
  • Lewis Stephens – Gitaar
  • Dan Baune – Gitaar
  • Mira Slama – Bas

Links: