Master’s Hammer – Vagus Vetus

Master’s Hammer – Vagus Vetus
Jihosound Records, 2014

Het Tsjechische Master’s Hammer is een fenomeen. Een band die de eerste helft van de jaren negentig drie album uitbracht met een zeer specifieke sound. Het laatste van de drie vertoonde excentrieke trekjes en die zijn er niet minder op geworden na hun terugkeer in 2009. De zesde langspeler uit de Master’s Hammer is een feit, dit is Vagus Vetus, opnieuw integraal in het Tsjechisch.

Wat je Master’s Hammer zeker moet nageven is het feit dat ze blijven experimenteren en niet teren op oude “successen”, zelfs de geluidskwaliteit is geëvolueerd. Op Vagus Vetus manifesteert zich een moderne bombast en een dito vorm van psychedelische klanken en composities die je eerder van een Solefald zou verwachten, met vreemdsoortige orchestraties, inheemse gezangen en soms zelfs valse cleane zang. Progressief noemt men zoiets. Heel ongewone, sfeervolle heavy “blackmetal”. Ik weet alleen niet wie ik dit nu moet aanraden. Een gedurfd experiment dat tegenwoordig minder
impact nalaat dan een Jilemnický Okultista in 1992 maar daarom niet minder interessant. Geef het een beurt, wie weet ligt het je wel. Luistertip: Chrchel.

Tracklisting:

Master's Hammer

  1. ?????? I.
  2. XMZ
  3. Panuška
  4. V aiolských harfách
  5. Chrchel
  6. Receptura
  7. Špacírka
  8. Na kanibalských jatkách
  9. Beedi
  10. Zví?ecí zvuky
  11. Pr?ák
  12. Pod vrstvou prachu
  13. Nengemengelengem
  14. ?????? II.

Line-up:

  • Franta Štorm – Vocals, Gitaren, Drums
  • Necrocock – Gitaren
  • Silenthell – Timpani

Links: