Semargl – Love

Semargl – Love
Pop Metal Records, 2014

De vorige Semargl heette Satanic Pop Metal en bestond eigenlijk uit industrial/EBM. Heet erg foute Italohouse-toestanden waar nu en dan eens een metalgitaar in voorkwam. Best te doen, wanneer je in de mood bent voor dergelijke dancemuziek. Love is het nieuwste exploot van deze Oekraïners. Ze staan nog steeds op Metal-Archives met hun eigen pagina, terwijl een groep als Svffer mag fluiten naar erkenning. Belachelijk. Nou ja, je kunt het deze belegerde Oekies niet kwalijk nemen. Hun muziek daarentegen …

Tja, dit is fouter dan fout. Het eerste nummer ligt in lijn met de jaren negentig (Italo-)Eurohithouse genre Capella, 2 Brothers on the 4th Floor en Ice MC uit nostalgische botsauto-muziek, de tijd van mijn jeugdige leven, waarin mijn leuter nog nooit een foef van dichtbij gezien had en onschuld alomtegenwoordig was. Het tweede nummer – It Is Empty – klinkt al veel minder, een soort Ibiza Coldgay-remix waar ik zelfs met viagra geen semi kan van krijgen. Eternity is pure Dimitri Vegas & Like Mike-copy/paste met wat trancetrut-autotune-samples. Tomorrowland-toestanden voor zwakzinnigaards (dubbelop, ik weet het). Dit is zelfs Semargl-onwaardig! Devil Loves You is ook al zo’n discotheeknummer voor Oh Oh Cherso-meercelligen die de nagel aan Darwin’s doodskist zouden zijn mocht de arme man nog leven. En dan plots, wat gebeurt er? Een gitaar?!?!?! Met industriële dubbele basdrumbeats!? Unkie. Ja, de volle tien seconden. Everything Will Be Fine. Geen belofte zo blijkt. De gitaren keren nog eens weder, in vrij lachwekkende modus, en dat was het dan ook. Drop the attitude Semargl, dit is ongepast.

Oké, Discolove, een nummer dat ze hebben liggen van Satanic Pop Metal en meteen ook het beste nummer van de plaat. Zure Milk Inc met wat pop met wat metal en Eurovisieklonters, kijk, dat is Semargl met bestaansrecht. Bog Plan mag ook door de toelaatbaarheidscontrolepost met lamlendige dubstep die hier en daar wat metalsymptomen vertoont. Ik ben in een gulle bui (bijna huiliebui). From Me met klinkt dan weer als een soa die David Guetta in het leven geroepen heeft. I Just Need You is een makkelijke kopie van Kosheen‘s Hide U in alternatieve DnB-versie. De uitsmijter met het vuurtje is een stuk beter en gemetalliseerder, maar maakt me niet blij genoeg met de rest van het album nog in gedachten. Geen punten, maar het is eenmalig. Ofwel maken jullie foute jaren negentig pop metal zoals gepretendeerd wordt, ofwel Tomorrowland-brol, niet van twee walletjes eten. Oké? Anders stuur ik de KGB op jullie af!!!!!!!

Veel tekst, ik weet het. Noodzakelijk, want het is o zo makkelijk om Semargl af te breken en voor de hand liggendheid, daar gaan we niet voor bij Zware Metalen. Semargl godverdomme, maak Xe-None– jaren ’90 hithousatanmetal in plaats van die slappe Tomorrowland crap. Semargl pls, I love you, but not in this way. Google translate, oké? We zijn dan wel metalliefhebbers, maar we zijn niet muziekwereld-vreemd. Wereldmuziek, dat is een ander geval.

Tracklisting:

    Semargl

  1. Poison
  2. It Is Empty
  3. Eternity
  4. Devil Loves You
  5. Big Plan
  6. From Me
  7. I Just Need You
  8. Let Me Light a Fire

Line-up:

  • Shaddar – Gitaar
  • Rutarp – Zang, keybaords
  • Romulus – Zang, Bas
  • Anima – Drums
  • Adele Ri – Zang

Links: