Crucified Barbara – In the Red

Crucified Barbara – In the Red
Despotz Records, 2014

De Zweedse dames van Crucified Barbara zijn al sinds 1998 samen. Tot 2003 waren ze zelfs met z’n vijven, maar sinds ze als kwartet bezig zijn, is de boel aan het rollen gegaan. Heel veel tatoeages later resulteert dat in album nummer vier, waarmee de band in het rood gaat.

Dat valt achteraf beluisterd best wel mee, of tegen, het is maar hoe je het bekijkt. Muzikaal brengt de band een stevige vorm van hardrock, die regelmatig tegen de metal aanschurkt. Op de stevigere nummers zoals Don’t Call on Me zijn de Mötorhead invloeden, hoogstwaarschijnlijk opgedaan toen Crucified Barbara als voorprogramma op tour was met die heren, duidelijk aanwezig. De snellere nummers zoals bijvoorbeeld het openingsnummer pakken goed uit, bij de langzamere nummers weet de licht schorre stem van Mia Coldheart niet altijd te overtuigen. Live is haar stem wat ruiger, zoals op diverse volledige(!) live shows op YouTube te horen is en dat klinkt toch een stukje beter. Het drumwerk van Nicky Wicked kan wel prima bekoren, deze vrouw mept werkelijk ieder gaatje stevig dicht. Sommige nummers zijn wat oubollig en cliché, zoal Don’t You Want Me en Finders Keepers, aan de andere kant past dat dan ook wel weer bij het genre. Niet al te moeilijk en gewoon lekker rocken.

Hoewel In the Red best wel een aardig album is dat iets heeft, blijft Crucified Barbara voor mij toch meer een live band. Live heeft de muziek zogezegd wat meer ballen en gaan de dames echt los. Toch echt even op YouTube kijken, zou ik zeggen. De liefhebbers van rock/metal zullen zich echter geen buil vallen aan dit album en het met plezier beluisteren.

Tracklisting:
Crucified Barbara – In the Red

  1. I Sell my Kids for Rock’n’Roll
  2. To Kill a Man
  3. Electric Sky
  4. The Ghost Inside
  5. Don’t Call on Me
  6. In the Red
  7. Lunatic #1
  8. Shadows
  9. Finders Keepers
  10. Don’t You Want Me
  11. Follow the Stream

Line-up:

  • Mia Coldheart – Zang, gitaar
  • Klara Force – Gitaar
  • Ida Evileye – Bas
  • Nicky Wicked – Drums

Links: