Exxperior – Killing Entertainment

Exxperior – Killing Entertainment
Eigen beheer, 2014

Exxperior is sinds 2010 het geesteskindje van de Duitser Tom Liebing. Na enkele demo’s en een album in 2011 presenteert deze eenling dit jaar Killing Entertainment. Door het gebrek aan geschikte muzikanten om zijn muzikale ideologie waar te maken speelt Tom zelf wat hij kan, echter wordt de zang op dit album door zes gastvocalisten verzorgd.

Killing Entertainment staat bol van de vlijmscherpe thrash, uiterst herkenbaar maar toch goed te pruimen. Er schieten zo veel bands met een vergelijkbaar geluid door mijn hoofd dat ik ze niet meer uit de knoop krijg en benoemd. Erg? Nee. Kwaliteit hangt gelukkig niet altijd af van een unieke sound. Met wat meer duistere -en op een lager tempo gespeelde liederen in het vijfluik Curse Of Misery tot vlotte tracks zoals opener Science, dat met zijn aanstekelijke drums lekker beukt, is Killing Entertainment een prima middenklasser in het thrashmetalgenre.

Ook het nummer Thrash Insanity is een lekkere vlammer, al is de track niet zo insane als de titel doet vermoeden. Exx Song ramt wat dat betreft nog even wat harder, laat weer eens een solo aan bod komen en het drumgeweld is wederom aanstekelijk. Een plaat die de aanschaf misschien niet waard is, anderzijds mag de deze nieuwe van Herr Liebing best gehoord worden.

Tracklisting:
Exxperior - Killing Entertainment

  1. Science
  2. Toxic Avenger
  3. Killing Entertainment
  4. Armour Of Hate
  5. Contaminated- Exterminated
  6. I Am Your Dead
  7. Warden Of Infinity
  8. Thrash Insanity
  9. Exx Song
  10. The Curse Of Misery Part I
  11. The Curse Of Misery Part II
  12. The Curse Of Misery Part III
  13. The Curse Of Misery Part IV
  14. The Curse Of Misery Part V

Line-up:

  • Tom Liebing – Bas, Drums (Programmering), Gitaar

Links: