Antropomorphia – Rites Ov Perversion

Antropomorphia – Rites Ov Perversion
Metal Blade, 2014

Met de finesse van een bouvier die een pak yoghurt open maakt, ramt Antropomorphia er op Rites Ov Perversion in een dikke drie kwartier negen nummers doorheen. De band zelf noemt Bathory, Hellhammer/Celtic Frost en Death als belangrijkste invloeden. Ik wil daar graag Deicide aan toevoegen omdat het net zo bruut en lomp klinkt en ik denk niet dat ik me daarmee op de dodenlijst van deze band plaats.

Het beukt er vanaf opener Temphioth Workings stevig op los zonder te vervelen en dat is, gezien het genre, best knap. Heftig beukende blastriffs worden afgewisseld met riffs die net iets meer melodie hebben en op drumgebied wordt middels vernuftige breaks de aandacht bij de les gehouden. Het gas gaat er in de beste Autopsy-traditie even vanaf in Nekrovaginal Secretions (lekker zieke titel trouwens) en dat levert een korte maar broodnodige adempauze op tussen de allesvernietigende nummers.

Antropomorphia (actief tot eind jaren ’90 en heropgericht in 2009) verdient de support van iedere old-school deathmetalliefhebber in de lage landen en daarmee een grotere plek in de underground-scene.

Tracklisting:
Antropomorphia - Rites Ov Perversion

  1. Temphioth Workings
  2. Carved To Pieces
  3. Inanimatus Absqui Anima
  4. Crowned In Smoldering Ash
  5. Nekrovaginal Secretions
  6. Gospel Ov Perversion
  7. Morbid Rites
  8. Tevfelskvnst
  9. Open Casket

Line-up:

  • Ferry Damen – Vocalen, gitaar
  • Jos van den Brand – Gitaar
  • Marc van Stiphout – Basgitaar
  • Marco Stubbe – Drums

Links: