Ace Frehley – Space Invader

Ace Frehley – Space Invader

SPV, 2014

Paul Daniel Frehley, bij u beter bekend als Ace Frehley. Voormalig leadgitarist van Kiss en ook al weer even voormalig drugs- en drankliefhebber. In nuchtere staat blijkt Frehley op de bijna pensioengerechtigde leeftijd in staat om met Space Invader zonder Kiss of zijn eigen Comet een soloplaat te fabriceren.

Op Space Invader zoekt Ace het dicht bij huis: de ruimte. Space Ace boetseert een heel matig hardrockalbum rond het thema dat hem binnen Kiss kenmerkte. Daarmee wordt de beste man natuurlijk een parodie op zichzelf, niet in de laatste plaat vanwege het fantasieloze songmateriaal en het bedroevende niveau van de teksten. Ik zal niets zeggen over ‘s mans zangkwaliteiten.

Valt er dan niets positiefs te melden over Space Invader. Toch wel. Hoewel het de plaat niet naar een voldoende acceptabel niveau weet te tillen (daar steekt de slechte, liefhebbers zullen authentieke zeggen, productie een stokje voor) zijn de solo’s van Frehley natuurlijk om te likkebaarden. Geheel in lijn met zijn podiumpresentatie: een tikje onstabiel, maar uit duizenden herkenbaar. En dat is ook wat waard. Alle goede bedoelingen ten spijt zal Space Invader op zijn hoogst een excuus zijn om weer eens op een Kiss-conventie aanwezig te zijn. En dat vind ik persoonlijk toch jammer voor een in de kern unieke gitarist.

Tracklisting:
ace frehley

  1. Space Invader
  2. Gimme A Feelin
  3. I Wanna Hold You
  4. Change
  5. Toys
  6. Immortal Pleasures
  7. Inside The Vortex
  8. What Every Girl Wants
  9. Past The Milky Way
  10. Reckless
  11. The Joker
  12. Starship

Line-up:

  • Ace Frehley – zang, gitaar

Links: