Hyperial – Blood And Dust

Hyperial – Blood And Dust
Wydawnictwo Muzyczne Psycho, 2014

Van Polen zijn we heel wat goede muziek gewoon. Hyperial brengt ons met Blood And Dust een fijn plaatje, maar niet eentje dat we vanuit het Oosten gewend zijn. Anders dan hun illustere landgenoten Vader, Behemoth of Azarath gaan deze jongens (en vrouw) voor een veel moderne, deathcore-achtige sound en -het mag gezegd- niet zonder succes.

Wees gerust, de nadruk ligt meer op de death- dan op de corekant van de hedendaagse muziekscene, maar maak je toch maar op voor een portie breakdowns en pigsquals. Verder vind je op Blood And Dust een mooi aanbod aan lompe riffs, afgewisseld door semi-technische tempoversnellingen waar 75% van de moderne deathmetalscene gebruik van maakt. Ja, ze brengen het uitstekend, maar het is niet alsof hier het genre heruitgevonden wordt. Tijdens Gehenna laat Hyperial een eerste keer het tempo echt zakken en de instrumenten spreken, dan hoor je goed dat de band wel van wanten weet.

Blood And Dust is dan wel een eindeloze barrage van diepe grunts, piqsqueals, opgefokt riffwerk en verkapte breakdowns. Niets nieuws onder de zon, maar deze Polen slagen erin om niet na twee nummers te gaan vervelen. Daar slagen ze in omdat hun nummers heel slim zijn opgebouwd en heel gemakkelijk wegluisteren. Memorabel is het niet bepaald, maar met deze erg slimme muziek zal Hyperial zonder twijfel een publiek vinden.

 Hyperial - Blood And Dust

  1. The Plague of the Used Masses
  2. In the Abyss of Madness
  3. Gehenna Upon His Feet
  4. Civilization Dies
  5. By the Alley of Silence
  6. The Picture of Deformed Bodies
  7. In the Desert of Dementia
  8. Human in Psychosis Relentless
  9. Till the End of His Days
  10. Luciferion (Tower cover)

Line-up:

  • Bocian – Drums
  • Kula – gitaar
  • Grochu – Vocalen, gitaar
  • Aneta – keyboard
  • Artur – Bas

Links: