Jupiter Zeus – On Earth

Jupiter Zeus – On Earth
Magnetic Eye Records, 2014

Na een goede start met de EP Green Mosquito, vond het Australische gezelschap van Jupiter Zeus dat het tijd was om een vervolg klaar te stomen in de vorm van een full-length. De band brengt een genre dat ze zelf “psychedelic space doom rock” noemen. Het lijkt in elk geval geen alledaags beestje te worden.

Toch is Jupiter Zeus een band die eigenlijk erg toegankelijk blijft. Het merendeel van deze tracks bevat een modern rockgehalte met catchy fases die eigenlijk perfect op bepaalde radiostations kunnen draaien. Misschien heeft het ook ergens met de heldere, maar toch zweverige zangstijl te maken van frontman Simon. Die typische vocale inslag timmert zeker mee aan dit psychedelische concept, al gaat die space doom misschien net iets te ver. De gitaarlijnen van deze band rollen goed door, met een zekere stonervibe, maar zeker ook met post-rockraakvlakken. Het geheel wordt echter ook op een frisse, moderne en behoorlijk repetitieve manier voorgesteld waardoor Jupiter Zeus een prima wegdroomklimaat weet te schetsen.

Je moet wel wat te vinden zijn voor de verschillende tinten op het palet van deze band. David Bowie en Kyuss zijn misschien de twee namen die je wat moeten liggen voor je begint met deze Australische band. Het blijft echter een band met een erg eigen smoel. Luistertip en misschien lichtjes een vreemde eend in de bijt is de erg mooie, rustigere afsluiter State of Mind.

Tracklisting:

Jupiter Zeus – On Earth

  1. Waves
  2. Over
  3. Cosmic Rays
  4. I Am
  5. Psychotic Seeds
  6. Talkback Caller
  7. Divinity
  8. The Sum of
  9. Co-Creators
  10. Waiting In a Line
  11. State of Mind

Line-up:

  • Simon Staltari – Zang, Gitaar
  • Michael Lawon – Gitaar
  • Jeremy Graham – Bas
  • Aidrian Vudrug – Drum

Links: