Astral Doors – Notes From The Shadows

Astral Doors – Notes From The Shadows
Metalville, 2014

De heren van Astral Doors zijn al lang geen onbekenden meer op Zware Metalen, al moet gezegd worden dat de band nooit echt sublieme scores meegekregen heeft. Heel wat heeft te maken met het materiaal dat deze heren afleveren natuurlijk: al meer dan tien jaar leven ze in oldschool heavy metal land en maken muziek in het vaarwater van Dio, Rainbow en dergelijke meer. Notes From The Shadows is plaat nummer zeven.

Die formule verandert uiteraard niet, maar het moet gezegd worden dat Astral Doors, naast voorspelbaar te blijven klinken, ook kwaliteit levert voor elke fan van het genre. Erg herkenbare tracks, met nostalgische gitaarpartijen en die rauwe vocale laag van zanger Nils. Toch knelt het schoentje op dit punt, want wel vaker overkomt je het gevoel dat Astral Doors, ook nu weer, wat welklinkende zaken heeft samengegooid en het allemaal al wel eens gebeurd is. Dat gaat van tracks met een gevoelsmatige insteek als Die Alone tot catchy meezingers als In The Name of Rock.

Wie de band kent, weet wat je kan verwachten. Wie ze niet kent, weet het eigenlijk ook al. Een band die anno 2014 materiaal blijft produceren dat dertig jaar geleden hip klonk. Desalniettemin blijft ze dat op kwalitatieve wijze doen.

Tracklisting:

Astral Doors - Notes From The Shadows

  1. The Last Temptation of Christ
  2. Disciples of The Dragon Lord
  3. Wailing Wall
  4. Shadowchaser
  5. Die Alone
  6. Hoodoo Ceremony
  7. Southern Conjuration
  8. Walker The Stalker
  9. Desert Nights
  10. In The Name of Rock
  11. Confessions

Line-up:

  • Nils Patrik Johansson – Zang
  • Joachim Nordlund – Gitaar
  • Ulf Lagerström – Bas
  • Johan Lindstedt – Drum
  • Jocke Roberg – Keyboard

Links: