Bjarm – Imminence

Bjarm – Imminence
Fono Ltd., 2014

Bjarm is jong, Russisch en blijkbaar ook vol talent. In 2010 bracht de band demomateriaal op de markt onder de noemer Defect en dit jaar lanceren ze de debuutplaat Imminence op het label Fono Ltd. uit Sint-Petersburg, dat daar behoorlijk in de buurt ligt. Ook daar heeft men het concept van sterke symfonische black/death goed begrepen.

De band weet duidelijk ook hoe ze op een goede manier van start moet gaan, met meteen een representatieve track waar een video rond gemaakt is. Bjarm doet het vooral goed omdat de nummers goed in mekaar zitten, met gewogen agressie en een aardige dosis symfonisch geweld. Een epische bijdrage die behoorlijk Dimmu Borgir aanvoelt en me ook wel meekrijgt, ook al is dit genre al behoorlijk uitgemolken. De ene band is creatief en vernieuwend, de andere is echter goed in een bestaand gegeven. Bij Bjarm is het die tweede optie geworden: een band die het niet te riskant speelt, maar een degelijk symfonisch exemplaar op de markt brengt waar een fan van het genre ongetwijfeld niets op aan te merken heeft. Ook de vocale bijdrage van zangeres Anastasiya, die ook even op onderstaande clip opduikt, past prima in het muzikale kader van deze band.

Een release die fans van het symfonische black/death genre wat mij betreft blindelings kunnen aanschaffen. Bjarm bezit geen verrassingen, maar brengt een gedoseerde, goed afgemixte en doordachte symfonische plaat waar liefhebbers die de aankoop wagen sowieso safe zitten.

Tracklisting:

Bjarm - Imminence

  1. Approaching of The Close
  2. Knowledge of Doom
  3. Ominous Dreams
  4. The Nine Worlds
  5. Fire Lord’s Torment
  6. Imminence
  7. Oracle
  8. Secret of The Immortals
  9. The Highest Hall
  10. Tree On The Bones

Line-up:

  • Andrey Vait – Zang
  • Alexey Miroshin – Gitaar
  • Egor Vorobiev – Gitaar
  • Mikhail Shatnyi – Bas
  • Vitaliy Prakhov – Drum
  • Anastasiya Angie – Keyboard, Zang

Links: