King of Asgard – Karg

King of Asgard – Karg
Metal Blade, 2014

Derde album voor de Zweden van King of Asgard. Ik had wel weer eens zin in vikingmetal en achteloos werd deze aangevraagd, mede door de twee eerdere positieve reviews op Zwaremetalen.com. Gezien de achtergrond van enkele bandleden (ex-Mithotyn) kon het bijna niet fout lopen.

Nochtans was het niet meteen een positieve ervaring. Op het eerste gehoor leek het een tweedehandse Amon Amarth-ervaring te gaan worden. Voorspelbare nummers met veel power, herkenbare riedels en nu en dan een meebrulmoment. Gelukkig passeerde Karg meer dan eens in de speler en groeiden de nummers gestaag, niet in het minst door de licht-progressieve Mithotyn-composities die soms zelfs iets Vintersorgs in zich hebben. Vooral in de midtempo nummers komt de kracht en de paganstijl van King of Asgard helemaal tot bloei, luister maar eens naar het middelpunt van deze plaat, Omma, met Falkenbach-vibes van in het begin tot op het einde. Dit moet ongeveer de eerste keer zijn dat ik de tragere nummers van een plaat aanraad als luistertip …

Opletten dat het niet nog meer naar Amon Amarth gaat neigen, dat zou jammer zijn. King of Asgard heeft absoluut een meerwaarde in het genre en hoe meer ik deze plaat beluister, hoe beter hij wordt. Een zeldzaamheid voor iemand bij wie een plaat in 99% van de keren goed geboren moet zijn om te overleven. Not bad!

Tracklisting:

King of Asgard

  1. The Runes of Hel
  2. The Trickster
  3. Highland Rebellion
  4. Remnant of the Past
  5. Omma
  6. The Heritage Throne
  7. Huldran
  8. Rising
  9. Total Destruction (Bonus Track)

Line-up:

  • Karsten Larsson – Drums
  • Karl Beckmann – Strot, gitaar
  • Jonas Albrektsson – Bas
  • Lars Tängmark – Gitaren

Links: