Erebus Enthroned – Temple Under Hell

Erebus Enthroned – Temple Under Hell
Séance Records, 2014

Erebus, het kan staan voor een soort vlinder of voor de Griekse god van de duisternis. Afgaande op het zwarte spul dat deze Australiërs ons voorschotelen meen ik dat het om de tweede optie gaat. Erebus Enthroned komt van ver, maar stond wel deze zomer op het befaamde Under The Black Sun. Temple Under Hell is hun tweede langspeler.

Lieflijkheid en harmonie zijn ver weg bij deze band. Deze heren weten blackmetal te brengen met een overdosis venijn en vadsigheid. Met de rollende smerigheid van een grootmacht als Carpathian Forest, maar vooral met de occulte waarde en de snijdende agressie van Watain. Deze Australische band bereikt met haar melodieën misschien niet diezelfde diepte van de hel als het Zweedse rolmodel, maar brengt wel spul dat smelt op de tong van elke liefhebber van het betere occulte Scandinavische dat er vandaag nog leeft. Een leuke meerwaarde vind ik zelf ook die sporadische didgeridoo-achtige bezweringen die opduiken, wat maakt dat deze band toch ook wat Australische roots lijkt aan te brengen in het gitzwarte venijn dat ze brengt.

Een band die ik live wel eens mee wil maken, misschien zou het live een welriekende en generische versie van Watain kunnen worden. Dezelfde diepgang is er nog niet, het gif echter wel en hopelijk de uitstraling ook. In elk geval is Temple Under Hell een plaat geworden die de moeite is om eens wat draaibeurten te geven!

Tracklisting:

Erebus Enthroned - Temple Under Hell

  1. Sorathick Pentecost
  2. Trisagion
  3. Crucible of Vitriol
  4. Black Sword
  5. Void Wind
  6. The Temple Under Hell
  7. Return

Line-up:

  • N – Zang
  • D – Gitaar
  • A – Bas
  • M – Drum

Links: