Stallion – Rise And Ride

Stallion – Rise And Ride
High Roller Records, 2014

Strakke stretchbroek aan? Check. Spijkerjas met opnaai-emblemen aan? Check. Twee bussen haarlak in het haar? Check. Niets staat in de weg voor een heerlijke reis terug in de tijd naar de jaren waarin glamrock nog gewoon kon en niet achterhaald was.

Als openingsnummer Rise And Ride begint, lijkt het alsof de eerste riff van Welcome To The Jungle (Guns ‘n’ Roses) wordt ingezet. Het vervormde stemmetje wat daarna komt, doet wel heel erg aan Saxon denken en het eind van de solo lijkt bijna noot voor noot gejat van Creeping Death (Metallica). Beter goed gejat dan slecht bedacht, zeggen ze dan. Maar dit ligt er wel heel dik bovenop. We zullen het maar positief zien en bedenken dat Stallion hiermee wil laten zien door welke bands ze beïnvloed is.

Gelukkig is er na het openingsnummer van regelrecht jatwerk op de rest van Rise And Ride geen sprake meer. Een portie onvervalste heavy metal die van begin tot eind bol staat van de melodie en waarin de heren gitaristen voor het nodige vuurwerk zorgen. Het stemgeluid valt in de categorie “je moet ervan houden” maar liefhebbers van Twisted Sister zullen er zeker iets mee kunnen.

Iedereen die nog steeds in strakke spijkerbroeken loopt, het haar in glamstyle opsteekt en het jammer vindt dat de jaren ’90 ooit zijn aangebroken kan dit rustig luisteren.

Tracklisting:
Stallion - Rise And Ride

  1. Rise And Ride
  2. Wild Stallions
  3. Streets Of Sin
  4. Stigmatized
  5. Canadian Steele
  6. Bill To Pay
  7. Watch Out
  8. The Right One
  9. The Devil Never Sleeps
  10. Wooden Horse

Line-up:

  • Pauly – Vocalen
  • Äxxl – Gitaar
  • Olli G. – Gitaar
  • Nikki – Basgitaar
  • Aaron – Drums

Links: