Star Insight – Messera

Star Insight – Messera
Inverse Records, 2014

Het Finse Star Insight presenteert zijn muziek aan Zware Metalen als melodeath. Aan mijn hoela! Dit heeft net zoveel met melodieuze death te maken als een non met een seksshop. Wat is het dan wel? Gothic met een industrieel randje, symfonische klanken en een grunt.

Uiteraard komt de industriële invloed van de drums die mechanisch klinken. Helaas gaat dit ten koste van de kracht die deze muziek uit kan stralen. De synthesizers zijn in vrijwel alle nummers dominant aanwezig en geven het af en toe iets futuristisch mee. Doordat ze vrij hard in de mix staan, worden de gitaren lichtelijk naar de achtergrond gedrukt en wordt het allemaal wat minder heavy.

Slecht is het nergens want de zes Finnen weten op hun debuut Messera wel hoe ze compositorisch goed voor de dag moeten komen. Frozen Rose zit bijvoorbeeld goed in elkaar met zijn oosterse synthesizerlijntjes en de grunts zijn meer dan verdienstelijk. Afsluiter Poem Of Misery is een mooie gothic rocksong met mooi gezongen zanglijnen. Maar wat de melodie toevoegt, gaat ten koste van de ballen die deze ballade ontberen. Beter hadden ze dit nummer halverwege de cd geplaatst, nu valt het behoorlijk uit de toon.

In potentie zou dit aardig heftig kunnen klinken maar dan moeten de toetsenpartijen anders worden ingevuld en de gitaren niet naar de achtergrond gedrukt worden. Het gevoel dat er meer in had gezeten blijft na beluistering bestaan.

Tracklisting:
Star Insight - Messera

  1. Limbo
  2. Emanuela
  3. My Time Is Out
  4. Night With Fever
  5. Frozen Rose
  6. Signs Of Victory
  7. Oath
  8. Raven And Hell
  9. Poem Of Misery

Line-up:

  • Pekka Rajala – Vocalen
  • Mikael Nurmi- Gitaar
  • Jesse Etelämäki – Gitaar, vocalen
  • Aapo Timonen – Basgitaar
  • Teemu Sohlström – Drums
  • Jussi-Pekka Salimäki – Synthesizer

Links: