The Black Rain – Water Shape

The Black Rain – Water Shape
Atomic Stuff Records, 2014

Twee jaar geleden kwamen deze Italianen met hun debuut op de proppen. Destijds werd er nogal wisselende kwaliteit geboden, mogelijk mede veroorzaakt door de line-upwisselingen die aan het opnemen van het debuut vooraf gingen. De line-up is sinds die tijd stabiel gebleven. Eens kijken wat dit over het songmateriaal zegt.

Het eerste dat opvalt is dat The Black Rain een stuk volwassener klinkt. Er is duidelijk de tijd genomen voor het componeren en opnemen. De meeste nummers klinken ingetogen en dat zorgt voor een onderhuidse spanning die goed tot uiting komt in het afsluitende King Of Stones. Er lijkt wat meer tijd genomen voor de composities en de arrangementen. Een hoofdrol is opnieuw weggelegd voor zanger Mirko Greco. Met zijn warme stem met een scherp randje weet hij een mooie melodie over de gitarenlijnen te leggen.

In de vorm van Robert Johnson staat er een mooie ode op aan een van de grootste blueslegendes ooit. Het levert, alweer, een prima nummer op. Of het om een ballade gaat (Without Love), een stevige rocksong (Brand New Shoes) of rustiger werk ( Rock’n’Roll Guy), er staat voor ieder wat wils op.

De mannen van The Black Rain laat zien dat ze als band en als muzikanten zijn gegroeid en Water Shape is een volwaardige opvolger geworden. Een dikke tien punten meer dan de vorige.

Tracklisting:
The Black Rain - Water Shape

  1. Shadows
  2. Mesmerize
  3. Rock’n’Roll Guy
  4. (S)He’s So Amazing
  5. Robert Johnson
  6. Times Of Trouble
  7. Brand New Shoes
  8. Without Love
  9. Flamenco Dancer
  10. Naked
  11. King Of Stones

Line-up:

  • Mirko Greco – Vocalen
  • Eugenio Bonifazi – Gitaar
  • Marco Molteni – Basgitaar
  • Raffaele Marchesini – Drums

Links: