Twilightfall – The Energy Of Soul

Twilightfall – The Energy Of Soul
Svarga Music, 2014

Het is vlees noch vis. Kent u die uitdrukking? (Het ds. Gremdaat-stemmetje moet u er zelf bij denken). Deze komt namelijk op bij beluistering van The Energy Of Soul, het debuut van deze band uit de Oekraïne waarvan Wortherax (Nokturnal Mortum) de leider en oprichter is.

Zelf noemt de band zijn stijl melodische death- en thrashmetal. Een titel die gedeeltelijk de lading dekt. Vanwege de grunt is het in het deathmetalstraatje en een nummer als A Mirror Of Dreams And Reality heeft zeker thrashinvloeden. Melodieus is het ook. Waar het aan schort is het venijn in de nummers en het feit dat men nogal van de hak op de tak springt. Hierdoor is een akoestisch stuk met gitaarsolo in Go A Long Way To Each nogal misplaatst, ook omdat het dit nummer afsluit en daardoor nergens heen gaat. Waarom dit deel niet in het midden van het nummer geplaatst? Het middengedeelte van Storm bevat een wat rustiger middenstuk in de stijl van Cacophony dat overgaat in een tegendraads ritme. Leuk gevonden maar het gaat wederom nergens heen. En zo zit er in ieder nummer wel een passage of overgang die behoorlijk ondoordacht uit de hoek komt.

De heren van Twilightfall kunnen duidelijk goed spelen. Daarvoor worden bonuspunten toegekend. Een aantal goede riffs in een logische volgorde zetten waarbij het gevoel wordt overgebracht is nog een hele kunst, zo blijkt.

Tracklisting:
Twilightfall - The Energy Of Soul

  1. The Energy Of Soul
  2. Spirit Of Ancestors
  3. A Mirror Of Dreams And Reality
  4. Welcome To New Day
  5. Your Chance
  6. Go A Long Way To Each
  7. Storm

Line-up:

  • Wortherax – Vocalen, gitaar
  • Aywar- Gitaar
  • Freyr- Basgitaar
  • Odalv – Drums

Links: