The Wolves of Avalon – Boudicca’s Last Stand

The Wolves of Avalon – Boudicca’s Last Stand
Godreah Records, 2014

Het debuut van deze band besprak ik drie jaar terug. Carrion Crows Over Camlan was een “onvervalst stuk volkse muziek met metalelementen”. Het tweede album is vanzelfsprekend in dezelfde stijl opgetrokken. James Marinos zorgt voor de pagan instrumenten, Metatron en Alan Davey van The Meads of Asphodel voor de duistere metal. Het is opnieuw een degelijk werkstuk geworden.

Boudicca’s Last Stand is nog meer dan zijn voorganger gericht op de inhoud, ganse verhalen worden op zwartmetalen wijze voorgedragen, op een manier die je ook van een Septicflesh kunt verwachten, of een Hollenthon. Geen vrolijke noten dus, maar als je in de eerste plaats op zoek komt naar een meeslepende portie grimmige metal dan kijk je beter elders. Behold the Feast of the Slaughter Gods is een mooi voorbeeld van de muziek van The Wolves of Avalon, waarin er naast lange stukken tekstvoordracht een metal tussenstuk zalig mooie strijkers en blazers domineren, met recht en rede. Er zijn trouwens gastbijdrages aan de microfoon van Thurios (Drudkh) en Hildr Valkyrie (Folkearth),
Alyona van Aeterna verzorgt gastgefluit. Op het einde van de plaat staat nog een Enslaved-cover, The Wolves of Avalon heeft ook al eerder laten horen dat ze fan is van Enslaved en brengt op degelijke wijze ode aan de Noren. Een mooie afsluiter van een interessant album als je het mij vraagt.

Tracklisting:

(The Wolves of Avalo

  1. Famished Wolves Befogged With Blood
  2. The Sky Goddess
  3. The Dreadful Thirst Of Death
  4. Bonded By Blood And Sword
  5. The Icknield Way Is Dripping With The Juice Of Our Marrow-Bones
  6. Behold The Feast Of The Slaughter Gods
  7. The Gorging Glut Of Sodden Clay
  8. Iceni Queen Unfurl’d In A Tempest Of Crows
  9. I Walk The Moonless Fens Of A Darkling Day
  10. Cold As Mouldering Clay
  11. Essence (Enslaved Cover)

Line-up:

  • Steve Wallace – Gitaar
  • Mike Lewin – Bas
  • Steve Clark – Drums
  • Metatron – Zang
  • James Marinos – Keel, Keyboards, Accordeon, Gitaar, Percussie, Bas

Links: