Lou Siffer and The Howling Demons – At Your Service

Lou Siffer and The Howling Demons – At Your Service
Mighty Music, 2014

Het hoeft niet altijd black of death te zijn dat uit Zweden komt. Bassist Lou Siffer wilde een viertal jaar terug dat er rock ‘n’ roll op de plank kwam en vormde met enkele huilende demonen een band. Het debuut kwam er in 2011, At Your Service is de opvolger.

Lou Siffer and The Howling Demons lijkt wel een kind van de Misfits en Volbeat. Ter verduidelijking: deze Zweden swingen een pak met volle gitaarlijnen en heldere, krachtige vocalen. Ik verneem hier en daar dat er wat southern in deze muziek zou zitten, maar daar word ik me weinig van gewaar. Wel heeft deze band een sterk punkgezicht, met tekstueel zeker wat raakvlakken, maar ook in het meezinggehalte, de typische ondersteuning door backing vocals en in de attitude van de heren met behoorlijk wat elementen die me doen denken aan oudere Misfits-platen. Weliswaar opgekuist van sound en gedompeld in melodische knapperigheid en stevige solo’s.

Rock met punk attitude, de combinatie lijkt makkelijker dan ze in werkelijkheid is. Lou Siffer and The Howling Demons is een band die het er met glans van af brengt. Zo’n beetje wat men (of ik) verwacht(te) in België van Diablo Boulevard, maar waar die band eigenlijk niet aan kan tippen. More please!

Tracklisting:

Lou Siffer and The Howling Demons - At Your Service

  1. Coughin’ In My Coffin
  2. Train To Hell
  3. Bad Cobra
  4. The Devil’s Hearse
  5. Action Man
  6. Gasoline Queen
  7. Bad Habits Die Hard
  8. The Curse of Anubis
  9. Hawk Rider
  10. Ghoul Party
  11. Before This Song is Sung
  12. C.T.A.F.H.
  13. From Below

Line-up:

  • Lou Siffer – Bas
  • K-oz – Zang
  • Kahn Ibbal – Gitaar
  • Gil Yotin – Gitaar
  • Dane Gerous – Drum

Links: