Grifter – Return of The Bearded Brethren

Grifter – Return of The Bearded Brethren
Ripple Music, 2014

Het debuut van het Engelse Grifter is enkele jaren geleden aan ons voorbij gegaan, maar de mannen met baarden zijn terug met een gepaste naam voor een album. Die verwijzing doet me eigenlijk spontaan aan ZZ Top denken en er zijn zeer zeker overeenkomsten.

Het is echter zeker geen knip-en-plakwerk geworden bij deze Britten. Grifter herbergt zeker ook wat van die typische southern blues, maar het geheel wordt ook voorzien van een stevige stonermotor. Rock ‘n’ roll op een catchy en lichtjes smerige vibe, met gitaarlagen die niet te log doordrukken op het geheel en met een sound die niet al te opgepoetst overkomt. Een stoofpot met ballen, waar deze heren ook in de loop van deze plaat maar weinig variaties aan toevoegen.

Goed nieuws dus voor wie houdt van dit genre en er niet genoeg van krijgt, minder nieuws voor wie houdt van mengvormen en diversiteit. Grifter houdt het bij rollende rock en brengt een stevig product dat southern blues en stoner op vakkundige wijze uit je boxen laat komen voor een kleine drie kwartier.

Tracklisting:

Grifter - Return of The Bearded Brethren

  1. Black Gold
  2. She Mountain
  3. Paranoiac Blues
  4. Princess Leia
  5. Bow Down To The Monkey
  6. Braggards Boast
  7. It’s Not Me It’s You
  8. Fire Water
  9. Return of The Bearded Brethren
  10. Fairies Wear Boots

Line-up:

  • Ollie – Zang, Gitaar
  • Phil – Bas
  • Foz – Drum

Links: