Principality Of Hell – Fire & Brimstone

Principality Of Hell – Fire & Brimstone
W.T.C. Productions, 2014

Het Griekse Principality Of Hell bestaat uit drie muzikanten welke allen ook in Thou Art Lord actief zijn. Hiermee is de interesse uiteraard gewekt. Tegelijkertijd schuilt er een gevaar in: Thou Art Lord heeft haar bestaansrecht natuurlijk allang bewezen met een respectabele staat van dienst en meerdere releases. Een zijproject of nevenband kan nog wel eens tegenvallen.

Gelukkig is daar geen sprake van bij Principality Of Hell. Men pretendeert jaren ’80 blackmetal te maken zoals de eerste lichting bands en uitvinders van het genre dit deden (Bathory en Venom cum suis). Vooral de invloed van Venom klinkt goed door. Met name waar het de thematiek en onderwerpen van de teksten betreft. Het is net niet kinderachtig, maar na een paar nummers ligt het er allemaal wel heel dik op en weten we onderhand wel dat deze drie heren op zondagochtend de hoogmis niet vrijwillig zullen bijwonen.

De gitaarriffs en zanglijnen zijn ingewikkeld noch innovatief maar des te doeltreffender, en dat komt de luisterbaarheid ten goede. Gelukkig heeft Principality Of Hell er niet voor gekozen om dezelfde geluidskwaliteit als zijn voorbeelden te gebruiken maar te gaan voor een modern klinkende productie. Het levert negen goede eigen nummers op.

De Exodus-cover is enigszins verrassend. Men had gemakkelijk voor een andere band kunnen kiezen. In plaats daarvan is de keuze op een thrash-band pur sang gevallen. Een keus die verrassend goed uitpakt.

Fire & Brimstone is een goede tribute geworden van een stel muzikanten die hun invloeden op een mooie manier naar de hedendaagse tijdgeest weten te vertalen. Principality Of Hell bestaat uit muzikanten die niet doen alsof ze van oude blackmetal houden maar duidelijk echte liefhebbers zijn van het genre.

Tracklisting:
Principality Of Hell - Fire & Brimstone

  1. Fire & Brimstone
  2. Codex Inferno
  3. The Bleeding Nun
  4. We Ride At Night
  5. Leviathan
  6. The Witches’ Coven
  7. Hellfire Legions
  8. The 9th Seal
  9. The Hand Of The Hangman
  10. Strike Of The Beast (Exodus cover)

Line-up:

  • The Magus – Vocalen, basgitaar
  • El – Gitaar
  • Maelstrom – Drums

Links: