Hemdale & Doubled Over – Split

Hemdale & Doubled Over – Split
Fat Ass Records, 2014

Een split met zes nummers in nog geen kwartier tijd, ranzige voorkant en uitgebracht op Fat Ass. Tijd voor een portie grind dus. Het ding verschijnt trouwens alleen op 7” vinyl.

Het Amerikaanse Hemdale neemt de eerste helft voor zijn rekening en brengt een ranzige pot grind met een punk-instelling. Lekker rommelige en niet al te strakke drums en een dito sound. De kettingzaaggitaren en zieke strot doen de rest. In hoog tempo worden de nummers er doorheen geramd en voor je het weet is het helaas alweer voorbij.

Doubeld Over mag de B-kant vullen. Het tempo ligt iets lager bij deze Australische vakbroeders, de stem is wat lager en er zit meer distortion op de bas. Ziekte en smerigheid troef dus. De foto’s op de Facebookpagina van Doubled Over laten grote zakken wiet zien. Voor wie het nog niet weet: deze band weet wel wat grinden is.

Beide bands brachten tot nu toe alleen maar demo’s en splits uit. Voor beide geldt dat de tijd rijp is voor een volledige cd. De kwaliteit is er in elk geval naar.

Tracklisting:
Hemdale & Doubled Over - Split

Hemdale:

  1. When Your Genitals Seep Up Into Your Face
  2. Waking Up To Missing Limbs
  3. Uncle Phil Gave Me Gonorrhea

Doubled Over:

  1. Nails Through Nails
  2. Crawl From The Sewer
  3. The Homestretch

Line-up Hemdale:

  • Matthew J. Rositano – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Andy Sanchez – Drums

Line-up Doubled Over:

  • Sam – Vocalen, basgitaar
  • Jack- Gitaar, vocalen
  • Christoph – Drums

Links: