Baalberith – Apparition Of Skulls

Baalberith – Apparition Of Skulls
Six Six Six Music, 2014

Een dubbel gevoel blijft over na beluistering van deze cd. De riffs op Apparition Of Skulls zijn echt wel koud en stralen een evil-feel uit. De strot doet daar niet voor onder. Geniaal wordt het nergens, maar echt onder de maat is het ook niet. Baalberith kiest ervoor om niet de standaard song-structuur te hanteren. Zeker, er wordt nogal abrupt van riffs gewisseld zoals het hoort bij blackmetal, maar er lijkt sprake van een couplet-refrein-structuur. Of de riffs lijken soms op elkaar, dat kan ook. Hoe het ook zij, deze werkwijze pakt goed uit en draagt eraan bij dat de nummers snel herkenbaar zijn.

Helaas is er een storend element aanwezig en dat zijn de solo’s. Deze worden nogal abrupt ingezet en staan dan gelijk zo hard in de mix dat horen en zien je bijkans vergaat. Daarbij zijn ze ook nog niet zuiver en dragen ze niet bij aan de sfeer. Helaas doet dit afbreuk aan de gehele sound en aan het totaalplaatje. Jammer.

Er wordt volop getrapt tegen de christelijke dominantie die de mensheid in de ogen van Baalberith al 2000 jaar tergt. Baalberith zet een vette en occulte sfeer neer. Maar door het misbruik van de solo-gitaar gaat deze enigszins verloren. Na een reeks demo’s en ep’s is dit de vierde cd van deze band. Meer dan een plek in de underground zal er voorlopig niet inzitten.

Baalberith kondigt in haar bio aan dat de band na deze release verder gaat als studio-project en een andere muzikale richting in zal slaan. De kritiek op de solo’s daargelaten is dat te betreuren want de band of dit project heeft wel potentie genoeg in huis.

Tracklisting:
Baalberith - Apparition Of Skulls

  1. Quest For Satan
  2. Battle For The Blazing Dawn
  3. Apparition Of Skulls
  4. Bloodshed
  5. Infinite Malevolence
  6. Abortion Of Religious Futility
  7. Killing On Impulse

Line-up:

  • Razakel – Vocalen
  • Abbadon – Gitaar, basgitaar, vocalen
  • Valefar – Drums

Links: