Enemy of Reality – Rejected Gods

Enemy of Reality – Rejected Gods
F.Y.B. Records, 2014

Geen Italiaanse female fronted, maar wel een Griekse. Het is eens wat anders. Enemy of Reality is een gloednieuwe band en debuteert met Rejected Gods. Een thema dat ongetwijfeld wat met de roots van dit vijftal te maken heeft. Drie heren en twee dames.

Het is een band die het duidelijk ook goed brengt, maar misschien een aantal zaken nog kan opkrikken. Deze band brengt symfonische metal die niet te complex wordt gepresenteerd, met hier en daar even een virtuoos stukje keyboard of een gitaar die even het voortouw neemt. Die zaken komen wat sterker door in de mix, waardoor de harmonische lading wat op de achtergrond komt te liggen en de hogere tonen van de zangeres (die me minder aanstaan) zelfs wat onderdrukt worden. Naast die hoge momenten is er ook de goed beheerste zangstem die perfect past op elke andere lading. Hier en daar dreigt Enemy of Reality dus wat te virtuoos te worden, maar eigenlijk geeft ze op dit debuut een interessante luistersessie weer die hier en daar getuigt van talentvol samenspel.

Enerzijds dus wat sleutelen aan het geluid, misschien toch ook het harmonische en epische wat meer ademruimte geven en het minder laten contrasteren met dit soort symfonische riedeltjes. Anderzijds echter een band waar ik toch wel wat potentieel bemerk in het samenspel en de opbouw van de nummers. Nog niet baanbrekend, maar met wat geluk kunnen ze met hun volgende plaat wel uit het matige hok.

Tracklisting:

Enemy of Reality - Rejected Gods

  1. Medusa
  2. My Own Master
  3. Lifeless Eyes
  4. Needle Bites
  5. One Last Try
  6. Her Descending Ghost
  7. The Bargaining
  8. Grief Divine
  9. Torn Apart
  10. Twist of Time
  11. Step Into The Light

Line-up:

  • Thanos – Bas
  • Philip Stone – Drum
  • Steelianos Amoiridis – Gitaar
  • Marianthe – Keyboard
  • Iliana Tsakiraki – Zang

Links: