A.c.o.D – Another Path…

A.c.o.D – Another Path…
Eigen Beheer, 2014

A.c.o.D., dat staat in België bekend als Algemene Centrale der Openbare Diensten, een verzameling vakbonden, kort door de bocht. Dit Franse A.c.o.D betekent zoveel als … nee, ik weet het niet. Na twee langspelers is het de beurt aan een EP. Hetgeen ze spelen benoemen ze als “blended metal”.

Blended metal, dat is iets typisch Frans. Het is een vorm van stuwende groove metal eigenlijk, in combinatie met versnelde Gothenborg-riedels. De producer van de vorige langspeler was Izakar van Dagoba, en diens aangeblazen soundvorming is duidelijk blijven hangen. De drums hebben een industriële aandrijving en persen de plaat continu vooruit. Typisch Frans, van Dylath-Leen tot Sideblast (R.I.P.), ze doen/deden het allemaal. A.c.o.D bouwt op deze basis verder met ongewone zanglijnen (denk – opnieuw – Dagoba) en een paar lekkere solo’s. Jammer genoeg is de zang absoluut ondergeproduceerd op dit album, waardoor de cleane zang vals klinkt en de grunt te hard staat. Het steekt ook hard af ten opzichte van de aerodynamische gitaarwervelwind en de niet aflatende onweders die de drummer veroorzaakt.

Op zich heeft A.c.o.D het in zich om een plaats tussen de Franse “blended metal” genre-genoten op te eisen, als het zich beter prepareert. Voorlopig is het demo-materiaal dat voor de helft uitgerust werd met een sterke productie en voor de helft op de rand van de muzikale afgrond balanceert.

Tracklisting
A.c.o.D

  1. Another Path
  2. Black Wings
  3. Unleash The Fools
  4. Abuse Me
  5. Words of War

Line-up:

  • Jé – Bas
  • Did’san – Drums
  • J.b – Guitars
  • Thier – Zang
  • Chris – Guitars
  • Fred – Vocals

Links: