Miracle Master – Tattooed Woman

Miracle Master – Tattooed Woman
GoldenCore Records, 2014

Wat een verademing om een band te horen die de moeite neemt te investeren in goede instrumenten en haar muziek niet door de computer haalt, maar alles puur natuur opneemt! Vooral de drums (in het bijzonder de snare) klinkt lekker puur natuur. Het levert een cd op die niet overgeproduceerd klinkt, maar wel lekker rockt.

Dit Duits/Deense gezelschap weet hoe ze lekkere hardrock-stampers in elkaar moet zetten. Er is duidelijk nagedacht over de composities en arrangementen voordat de studio werd geboekt. De melodieuze noot komt vooral van het vocale gedeelte. Oliver Weers (die zijn carrière lanceerde door mee te doen aan de Deense versie van het vermaledijde X-factor) heeft een stem die je van begin tot eind pakt met zijn krachtige uithalen. Meermalen doet het denken aan Dio in de glorietijd.

Op Weers na waren alle bandleden ook actief in Pump. Miracle Master kan worden gezien als een doorstart van Pump met een nieuwe zanger. Daarnaast hebben de bandleden hun sporen verdiend in o.a. Hazy Shade, Watch Me Bleed en Tales Of Sorrow.

Een prima debuut van een band die internationaal hoge ogen kan gooien en het niet hoeft te hebben van het gegooi met namen in de biografie, want op eigen kracht is er voldoende kwaliteit in huis.

Tracklisting:
Miracle Master - Tattooed Woman

  1. Come Alive
  2. Fly Away
  3. Stay With Me
  4. Forgive Yourself
  5. Miracle Masters
  6. Will To Survive
  7. Why Religion
  8. Tattooed Woman
  9. Highway To Heaven
  10. Tear Down The Walls
  11. We All Touch Evil

Line-up:

  • Oliver Weers – Vocalen
  • Marcel ”Selly” Bernhardt – Gitaar
  • Axel ”Aki” Reismann – Gitaar
  • Michael Vetter – Basgitaar
  • Andreas Minnich – Drums

Links: