Alestorm – Sunset On The Golden Age

Alestorm – Sunset On The Golden Age
Napalm Records, 2014

Het was weer enige tijd wat stiller rond de piraten van Alestorm, maar sinds vorige maand is er weer storm op zee. Alle hens aan dek, neem uw bier en/of rum. Met Sunset On The Golden Age vaart dit piratenschip een vierde keer uit. Eigenlijk komt power of folk nooit bij me op als ik deze band hoor en dat is ook op deze nieuwste plaat het geval niet. Piratenmetal: ze tonen opnieuw hoe het moet klinken.

Je merkt gewoon dat deze Schotten hun muziek gewoon schrijven met het oog op de feestende bende die ze voor zich krijgen op menig zomerfestival. De fleurige dansdeuntjes, de catchy meezingers met hier en daar wat punk schwung (agressie is absoluut het verkeerde woord) en het piratenkoor dat ook op deze plaat al de lading van het toekomstige publiek dekt. Stuk voor stuk ook weer nummers met een jolijtige inhoud en opbouw en gebracht met een stevige sound. Het zou te gek zijn om elk van de tracks te overlopen, het komt allemaal neer op hetzelfde: een feestje bouwen, vergeet diepzinnigheid. Een speciale vermelding krijgt op deze plaat echter wel de erg mooie melodie van Magnetic North, het epische gevecht op 1741 (The Battle of Cartagena) en het übercatchy Hangover.

Mensen die Alestorm kennen halen deze zonder twijfel in huis. Deze band laat me met een feestgevoel in de buik achter dat mij wat nostalgisch doet terugdenken aan Korpiklaani tien jaar terug. Dansen en drinken, maakt niet uit hoe die muziek precies in mekaar zit, als het maar swingt. Ben je niet in die mood en zoek je muzikale meerwaarde, dan ben je hier aan het foute adres. Op basis van het moment krijgt hij mooi cijfer mee, maar ongetwijfeld daalt (of stijgt) het aantal punten met het aantal pilsjes.

Tracklisting:
Alestorm - Sunset On The Golden Age

  1. Walk The Plank
  2. Drink
  3. Magnetic North
  4. 1741 (The Battle of Cartagena)
  5. Mead From Hell
  6. Surf Squid Warfare
  7. Quest For Ships
  8. Wooden Leg!
  9. Hangover (Taio Cruz Cover)
  10. Sunset On The Golden Age

Line-up:

  • Dani Evans – Gitaar
  • Elliot Vernon – Keyboard
  • Peter Alcorn – Drum
  • Gareth Murdock – Bas, Zang
  • Christopher Bowes – Zang, Keyboard

Links: