October 31 – Bury The Hatchet

October 31 – Bury The Hatchet
Battlezone Records, 2014

Een bandnaam met een datum erin komt altijd een beetje vreemd over. Het zal in dit geval wel verwijzen naar Halloween. In de achttien jaar dat ze bestaan werden er vier cd’s uitgebracht waarvan de vorige (No Survivors) negen jaar geleden werd uitgebracht.

October 31 speelt heavy metal (met een verdwaalde thrashriff hier en daar) die ook in het jaar van oprichting al gedateerd was. Het vergt wat luisterbeurten om enige structuur in de nummers te ontdekken. Hetzelfde geldt voor de melodie. En daar schuilt nu juist wel de kracht van dit gezelschap.

Under My Gun heeft een goed intro die beter opgebouwd had kunnen worden maar het is wel pakkend genoeg. Jammer van die valse achtergrondvocalen. Het volgende The House Where Evil Dwells bevat een goede sfeer en Bury The Hatchet dreigt zowaar op te vlammen. Daarna volgen toch wat te ingewikkelde en net niet melodieuze songs. Weten waar je kracht ligt en daar optimaal gebruik van maken is het devies.

Beroemd zullen ze nooit worden en ik steek mijn ballen in de fik als daar al de ambitie toe is. Dit is eerder een band die wars van trends en/of het muzikale klimaat zijn muziek zal brengen. Accepteer het als een feit en geniet van deze muziek als het je ding is. Zo niet, dan zal je hier weinig aan vinden. Respect voor het doorzettingsvermogen, dat wel.

Tracklisting:
October 31 - Bury The Hatchet

  1. Tear Ya Down
  2. Bury The Hatchet
  3. Down At Lover’s Lane
  4. Under My Gun
  5. The House Where Evil Dwells
  6. Growing Old
  7. Gone To The Devil
  8. Arsenic On The Rocks
  9. Voodoo Island
  10. Angel Dusted

Line-up:

  • King Fowly – Vocalen, drums
  • Brian Williams – Gitaar
  • Jason Tedder – Gitaar
  • Jim Hunter – Basgitaar
  • Dave Castillo – Drums

Links: