Various Artists – Blowpipe sampler 2014

Various Artists – Blowpipe sampler 2014
Blowpipe Records, 2014

Op één of andere dag die reeds lang verstreken is kreeg ik een invitatie in de mailbox om deze sampler af te halen en vrijblijvend commentaar op te spuien. Commentaar spuien is een hobby van mij, vooral anoniem en van achter de PC. Ideaal dus. Blij als een blij kind dat die dag geen tegenslag gekend heeft zoals een lege batterij in de Nintendo 3DS of een rijdende wagen tegen desbetreffend staartbeen, werd de virtuele afspeelknop ingedrukt.

Metal staat er niet op, en de meeste Nederlandse artiesten die er op staan doen me vrij weinig, eerlijk is eerlijk. Mijn vriendin kan wel wat met het triphopperige feel differently good-nummer van Susie van der Meer, het bezoek ook. Echt geil werd ik bij Rooie Waas, wiens volledige discografie ik ondertussen heb aangekocht. Het is creatieve spoken word industrial noise met lekker veel distortion, speelse percussie en ongelofelijk sterk recapitulatief minimalisme, of zo. Weet ik veel. Hier hoor je nog van!

Verder volgt nog een soort van no wave synthglitch, (avantgarde) postpunk van de betere soort, de sublieme Rotterdamse cultmuzikant Harry Merry, lekkere noiserock van Danger Men en het psychedelische Betonfraktion (best goed). Ik heb me kostelijk en kosteloos geamuseerd met deze sampler en raad u dan ook aan deze eens te beluisteren via de Bandcamp-pagina!

Tracklisting:
Blowpipe

  1. Susie van der Meer – Different Feeling
  2. Smalts – Fat Larry’s Mother
  3. Rooie Waas – Hoppa
  4. Plus Instruments – Obsolete
  5. Nexda – 121
  6. Minny Pops – Waiting for this to Happen
  7. Harry Merry – Bad Hairdresser
  8. Elektra – Stranger Danger
  9. deNeuve – Les Grands Demis
  10. Danger Men – Deadliner
  11. Big Hare – Epileptic Mindset
  12. Betonfraktion – Rattle Your Brain

Links: