Pantheon I – From The Abyss They

Pantheon I – From The Abyss They
Non Serviam Records, 2014

Het Nederlandse Non Serviam Records haalt nog maar eens een Noorse band met naam binnen. Pantheon I, met een aantal 1349-interims en een beresterke bassist, liet nu en dan al eens zijn kunnen horen, met progressieve melodische blackmetal. Deze release bevat enkele nieuwe nummers en de twee demo’s van de band.

Eerst de nieuwe nummers. Een vertrouwd geluid van vrij dunne black, met een productie die gericht is op het progressieve en technische, en in het verlengde van Naglfar (de Pariah-link?) en Keep of Kalessin en spul dat je normaal via Indie Recordings te horen krijgt. De cello en atypische gitaren uit zuiderse streken geven het allemaal een extra dimensie mee.

Na drie nummers wordt het wat grimmiger en primitiever, alleen weet ik niet of dit nieuwe nummers zijn of nooit uitgebrachte demonummers. Ze zijn in ieder geval erg verschillend qua geluidsafstelling. Core Of The Soul bijvoorbeeld is knisperende ruisblack in een ongelofelijk strak drumpak (geprogrammeerd?). Thus Spake The Nightspirit, de Emperor-cover, wordt vrij houterig gebracht, maar de cello’s maken veel goed. Na dit nummer volgen de demo’s in omgekeerde volgorde, om bij het begin te eindigen. Een must voor de liefhebbers van melodische Noorse black zonder toeters en bellen en een mooie aanvulling op de collectie tout court.

Tracklisting:
Pantheon

  1. Pariah
  2. Martyr
  3. I’ll Come Back as Fire
  4. What Lies Beneath
  5. From the Abyss They Rise
  6. Core of the Soul
  7. Thus Spake the Nightspirit (Emperor cover)
  8. Transparent
  9. Is This a Prophecy?
  10. Myopic Dark Eyes
  11. A Shadow
  12. Impious Spirit
  13. Enter the Pantheon

Line-up:

  • John Espen Sagstad – Gitaren
  • Tjalve – Gitaren, keel
  • Seidemann – Bas
  • Julianne Kostøl – Cello
  • Mads Guldbekkhei – Drums
  • Aethyris MacKay – Gitaren

Links: