Placenta Powerfist – Parasitic Decay

Placenta Powerfist – Parasitic Decay
Rising Nemesis Records, 2014

Eerste album van het Duitse Placenta Powerfist, dat zonder twijfel brutale deathmetal brengt, gezien de hoes. Het betreft een vrij jonge band, die desondanks erg ervaren klinkt, en gevarieerd. Meer dan een allitererende bandnaam met vettig artwork dus.

Neen, dit klinkt gewoon erg degelijk. Een mix van moderne slamdeath met een ietwat steriele drumsound (klinkt geprogrammeerd maar het zou dat niet zijn), gecombineerd met traditionele US deathmetal (denk Dehumanized) uit de Comatose-stal. Ongelofelijk strak allemaal, met niet al te goregrindende excessen, deze heren houden het netjes binnen de perken van de navolgbare brutal deathmetal. Enkele fijne arpeggio’s vervolledigen het riffwerk en de technische disharmonie, die telkens mooi ingedeeld wordt na een headbangbaar slamstuk. Er is tevens veel ruimte voor een holle basgitaar die doorheen het ganse album duidelijk hoorbaar is, en zelfs af en toe solo mag gaan. Dikke pluim daarvoor.

Heel degelijk debuut van een band die een ongeforceerde mengvorm maakt van US deathmetal en viriele slamdeath. Enkel die drumkit, daar stel ik grote vragen bij. Toch maar eens luisteren voor de bestelknop wordt ingedrukt.

Tracklisting:
Placenta Powerfist

  1. Intro
  2. Pesticial Insemination
  3. Forced Testicle Removal
  4. Abscess Infestation
  5. Virgin Dismemberment
  6. Cannibalistic Holocaust
  7. Baptized in Entrails
  8. Anancastic Rhypophagy
  9. Recurring Cauterization
  10. Obliged to Defecate

Line-up:

  • Andree Kress – Burrel
  • Nils Corhsen – Drums
  • Adrian Budzyn – Gitaren
  • Philipp Broscheit – Bas

Links: