Nuklear Frost – Subjugation

Nuklear Frost – Subjugation
Eigen Beheer, 2014

Nieuwe black uit Amerika, het is altijd gewaagd om het te beluisteren. In het geval van dit Nuklear Frost is het uitgedraaid op een interessante ontdekking, want dit debuut Subjugation klinkt in elk geval ijzersterk. Ook gebracht door heren die we eigenlijk nergens echt van kennen, tenzij je de obscure gevallen meerekent waar deze gitarist actief in is of was.

Het kan deugd doen, wanneer je merkt dat een band echt nog eens alles uit de kast heeft gehaald om een buitengewoon krachtig, veelzijdig stuk neer te poten dat ook met een bom van een geluid wordt gepresenteerd. Nuklear Frost goochelt wat met Zweedse melodie, maar pompt eveneens een pak Noors geweld in de drums (Immortal, 1349, …) en voorziet ook een smerige vocale agressie op deze gelikte gitaarlagen. Niet zelden met een riff die behoorlijk diep gaat, zoals op The Failure of Altruism, maar ook met een erg verrassende structuur. Plotse stiltes met daarop volgend gemikte ontploffingen, dit alles zonder dat Nuklear Frost ontoegankelijk dreigt te worden. Misschien is dat het punt waar de critici dan over zullen struikelen, met name dat Subjugation, hoe divers en knallend het ook mag klinken, altijd wel binnen de lijntjes blijft kleuren.

Een band die dus herkenbare stof brengt, maar dan wel op een ijzersterke manier. Een kwalitatieve sound is al een belangrijke factor die dat in de hand werkt, maar Nuklear Frost kent inhoudelijk ook geen genade. Dit kan wel eens een behoorlijk grote worden.

Tracklisting:

Nuklear Frost - Subjugation

  1. Uranium Censer
  2. Theist Holocaust
  3. In The Name of Nothing
  4. Vortex of Horror
  5. Charnel Ditch
  6. The Failure of Altruism
  7. Become Death

Line-up:

  • M – Zang, Bas
  • D – Drum
  • J – Gitaar, Zang

Links: