Heidenland – Stormvloek: beschonken, kwaad en goddeloos

Heidenland – Stormvloek: beschonken, kwaad en goddeloos
Eigen beheer, 2014

Heidenland is een obscuur blackmetalproject van twee muzikanten die mijlenver uit elkaar wonen (Nederland en Canada). Heidenland resideert tegenwoordig in het laatstgenoemde land.

Stormvloek: beschonken, kwaad en goddeloos is een opnieuw opgenomen versie van de uit 1999 stammende demo Triomftocht Voor De Glorie Van Wodan, (minus de Venom-cover Black Metal) en een aantal nummers dat nooit eerder het levenslicht zag. Daarnaast staan er twee covers op, van Carpathian Forest en Bathory (Son Of The Damned).

Dat het opnieuw is opgenomen, is op het eerste gehoor niet te merken. Het heeft allemaal die overbekende underground-sound. Liefhebbers zweren erbij en willen hun blackmetal niet anders. Zij die een goede productie wensen, zullen hier niets mee kunnen.

Het valt niet te ontkennen: Trve ende Kvlt is een staat die niet na te bootsen is. Het is er simpelweg, of niet. Heidenland is het duidelijk wel. Dat daar geen misverstand over bestaat.

Voorlopig wordt Stormvloek: beschonken, kwaad en goddeloos alleen op tape en op cd in eigen beheer uitgebracht, enkel te verkrijgen via de Facebook van de band. Heidenland hoopt later dit jaar via een label dit werk internationaal aan de man te brengen.

Tracklisting:
Heidenland – Stormvloek: beschonken, kwaad en goddeloos

  1. De Zuivering Van Het Heidenland
  2. Heiden Black Metal
  3. Triomftocht Voor De Glorie Van Wodan
  4. Woud Bij Maanlicht
  5. De Witte Wieven
  6. Kerkenbrand Commando
  7. Carpathian Forrest
  8. Wolfwezen’s Toorn
  9. Krankenmaan
  10. Son Of The Damned

Line-up:

  • Havoque – Vocalen, gitaar, basgitaar, drums (track 6 – 10)
  • Craig Stewart – Drums (track 1 – 5)

Links: