Revengine – Why Follow Road So Narrow

Revengine – Why Follow Road So Narrow
Ruined Entertainment, 2014

Volgens collega Dirk bracht dit trio Finnen van de rockband Revengine in 2011 een debuut uit, maar de band werkt eigenlijk nu pas met de term ‘debuut’ wanneer er sprake is over Why Follow Road So Narrow, het album dat de band dit jaar uitbracht. Veel verschil maakt die term niet, enkel dat het wat langer duurt.

De kern van enkele jaren is er nog steeds, met rock die erg op safe lijkt te spelen. Erg verfijnde, muzikaal en geluidtechnisch uitgebalanceerde rock met een erg commerciële geladenheid. Ook vocaal wijkt zanger Antti niet erg van dat pad af, de zanglijnen zorgen er vind ik hier en daar zelfs voor dat de ‘prog’-stukjes op nummers als EOL erg op de oppervlakte blijven. De band probeert dus hier en daar wel wat hints erin te steken, van simplistische Tool-momenten tot Alice in Chains-sferen die toch niet het beoogde resultaat behalen. Geen reden om deze band echter af te breken, al verdient ze geen hoge vermelding wat betreft het inhoudelijke dat ze aanbrengt.

Revengine rockt op commerciële, zachtaardige wijze en doet me zelfs behoorlijk aan bands als Staind denken met dit type zang. Hier en daar een halve gok in het progressieve, maar voor het merendeel blijft de band met beide voetjes op de grond. Goed geproduceerd, melodisch en gevoelsmatig mooi uitgedoseerd, weinig spektakel. Dat is dit debuut in een notendop.

Tracklisting:

Revengine - Why Follow Road So Narrow

  1. Not of This Time
  2. My Charade
  3. EOL
  4. Sky Burial
  5. Blackened Mind
  6. Paraside
  7. Still Ain’t Lost My Way
  8. Unto Utter Desolation
  9. Yet Here We Are
  10. Cycle

Line-up:

  • Antti Jokiranta – Zang, Gitaar
  • Jouni Yli-Rantala – Drum
  • Juha Järvelä – Bas

Links: