Bombnation – Night Invasion

Bombnation – Night Invasion
Eigen beheer, 2014

Achttien nummers in een dik half uur. Het lukt Bombnation in de weinige tijd die zij voor een nummer uittrekken de spanningsboog in ieder nummer vast te houden, mede omdat er hier en daar een solo wordt toegevoegd. Zoals wel vaker zijn de solo’s heel erg beïnvloed door Slayer maar wie maalt daar om als ze met evenveel fanatisme gebracht worden en wel degelijk iets toevoegen?

In de hese strot met hier en daar een uithaal naar de hogere regionen vallen humoristische teksten te ontwaren waardoor het de kant van S.O.D. en M.O.D. opgaat. Het best pakt dit uit in Kreator’s Destruction Of Sodom. Dit nummer bevat regels tekst, bestaande uit titels van nummers van deze bands. Gelukkig staan de teksten in dienst van de nummers en niet andersom. Een groot cabaretier is er aan Mike Waters namelijk niet verloren gegaan. Bombnation moet het duidelijk hebben van het muzikale vakmanschap.

Toch gaat het tegen het einde enigszins vervelen en zit het daarmee precies aan de houdbaarheidstermijn. Thrashfanaten die houden van korte nummers met wat punk en hardcore flarden (denk aan D.R.I.) mogen dit eens opzetten. Ze zullen ontdekken dat dit op muzikaal gebied een band is die mee kan komen met de rest.

Tracklisting:
Bombnation - Night Invasion

  1. Fire Of The Night
  2. Slayed By Slayer
  3. War Beer Warrior
  4. Hops
  5. Obituary
  6. Kreator’s Destruction Of Sodom
  7. Blackout Without Stout
  8. Night Invasion
  9. Kentucky Fried Seagulls
  10. Le D-beat De La 50
  11. Forget It
  12. Pissed Off To Listen To Pop
  13. Reggie’s Calling
  14. Order666
  15. Iron Whale
  16. Black Cable
  17. Astro Turf
  18. In The Night

Line-up:

  • Mike Waters – Vocalen
  • Bas Whale – Gitaar
  • Jack – Gitaar
  • Dan – Basgitaar
  • Crocko – Drums

Links: