Structures – Life Through a Window

Structures – Life Through a Window
Sumerian Records, 2014

Sumerian Records, opletten geblazen dus. Deze Canadezen kende ik helemaal niet, hoewel dit hun derde album is en ze best wel populair zijn, gezien hun numerieke aanhang. Vlug luisteren dus.

Het is me wat. Dan kun je uitpakken met leuk technisch gitaarwerk en best wel sterk fysieke breakdowns, zit je opgescheept met één van de meest irritant schreeuwende monotone frontmannen ooit! Het eerste nummer lukte nog, vanaf het tweede is het zweten en kijken hoe lang het nog duurt vooraleer er een einde aan komt. Dit is zoals luisteren naar je vriendin die een half uur aan een stuk steen en been klaagt over die ene sok die je niet in de vuile was gooide, terwijl het eigenlijk gaat om alle frustraties in haar leven, dat totaal niet lijkt op het Disney-sprookje waarin haar moeder haar altijd al heeft doen geloven. Vreselijk irritant dus, en net zoals de seks in de relatie maakt het opwindende gitaargedoe niet alles goed, zelfs al is het grotendeels generische overgeproduceerde metalcore die riekt naar djent. En toch …

Aan de ene kant is het een goede zaak dat het mij alvast niet onverschillig laat, aan de andere kant moest ik het wel verduren. Mensen die net zo opkijken van muziek met lage scores als hoge scores kunnen hiermee aan de slag, anderen nemen de gekende grote bocht er omheen.

Tracklisting:
Structures

  1. Buried
  2. Nothing to Lose
  3. The Worst of Both Worlds (ft. Drew York of Stray From The Path)
  4. My Conscience
  5. Broken Telephone
  6. Extinction
  7. Alien
  8. Requiem
  9. Earth Gazing
  10. Follower (ft. Adrian Fitipaldes of Northlane)
  11. Life Through a Window

Line-up:

  • Spencer MacLean – Bas
  • Andrew McEnaney – Drums
  • Spyros Georgiou – Gitaar
  • Brendon Padjasek – Keel, Gitaar

Links: