Hooded Menace/Loss – A View From The Rope

Hooded Menace/Loss – A View From The Rope
Doomentia Records, 2014

Eerder al heb ik mijn liefde voor split albums, dan wel EP’s, uitgesproken. Ook hier kan je dan weer niet omheen als één van de toppers in de doom/death, Hooded Menace, een EP deelt met de meer depressieve hoek in de vorm van Loss. Twee bands dus die een heel verschillend geluid laten horen.

Hooded Menace lijkt met Monument of Misery even op gang te moeten komen. Waar ze vaak vanaf de eerste minuten je weten te pakken met een terug kerende riff duurt dat hier even voor het los komt. Vanaf de tweede helft van het nummer wordt dit gelukkig goedgemaakt met een lichte versnelling en een passende solo, dit is zoals we de heren kennen. Loss zorgt voor een veel depressievere benadering van zijn doom en probeert je in de sfeer onder te dompelen met het ‘slechts’ zeven minuten durende Depression’s Hammer. Het grootste manco van deze stijl is dat het minder geschikt is voor één enkel nummer, net als je er lekker in komt is het einde al bereikt.

Een split die leuk is voor de verzamelaar maar voor de gewone muziekliefhebbers helaas wat speeltijd tekort komt. Met het grote formaat waarin deze beschikbaar is (12 inch) hadden beide bands best een extra track mogen leveren.

HM Loss split
Tracklisting:

  1. Hooded Menace – Monuments of Misery
  2. Loss – Depression’s Hammer

Line-up Hooded Menace:

  1. Lasse Pyykkö – Gitaar, Zang
  2. Teemu Hannonen – Gitaar
  3. Markus Makkonen – Bas
  4. Pekka Koskelo – Drum

Line-up Loss:

  • Mike Meacham – Gitaar, Zang
  • Timothei Lewis – Gitaar
  • John Anderson – Bas
  • Jay LeMaire – Drum

Links: