Paroxysm – Voracite

Paroxysm – Voracite
Eigen Beheer, 2014

Paroxysm uit Canada is eigenlijk al best lang bezig met het maken van deathmetal. 18 jaar, een hogere anciënniteit dat de meeste brutale bands op deze planeet. Voor de derde keer beukten ze een plaat samen, Voracite, voor de eerste keer doen ze het in het Frans.

In tegenstelling tot de meeste Canadese deathmetalbands, gaande van Anomalous tot Neuraxis, speelt Paroxysm geen übertechnische deathmetal. Op Voracite wordt geflirt met Poolse blackdeathmetal en grindcore-schreeuwlijnen, waardoor de (nog steeds betrekkelijk technische) deathmetal een veel breder publiek zou moeten kunnen aanspreken. Niet dat het een subgenre-shopping wordt, de ganse plaat lang wordt er consequent met dezelfde afstelling en instelling gespeeld, dezelfde nare sfeer en hetzelfde evenwicht tussen agressie en brutaliteit wordt behouden. Enkel de technische tools worden gedoseerd aangewend, omdat het in het DNA zit wellicht…

Gewoon een prima plaatje, zonder echt uit te blinken in eender welk compartiment. Raggen en blazen zonder Nuclear Blast-productie met een Europese en Noord-Amerikaanse mengvorm qua speelstijl. Het Frans blijf ik wel een rare taal vinden voor deathmetaldoeleinden, daar verandert Paroxysm vooralsnog nog niets aan.

Tracklisting:
Paroxysm

  1. Saigneur des Ténèbres
  2. Pluie de Béton
  3. Horreur et Destruction (dans la Sombre Forêt Nordique)
  4. Appetizer
  5. Vorace
  6. Croyances Immaculées
  7. Anonymes
  8. Ultrashamehead
  9. Glamourir
  10. Le Vaisseau d’Or
  11. Addiction to Illusion 2014

Line-up:

  • Sébastien Tremblay
    – Keel
  • Benoit Quévillon
    – Gitaar
  • Jean-Philippe Sigouin – Bas
  • Gaston Gendron – Gitaar
  • Florent Bouchy – Drums

Links: