Ambersmoke – Wear Your Love Like Heaven

Ambersmoke – Wear Your Love Like Heaven
Bone Orchard/Sacred Altar, 2014

Obscure projecten, zo zijn er wel wat. Het probleem is echter dat dergelijke projecten niet enkel soortgelijke muziek produceren, maar ook erg obscuur blijven wat betreft identiteit. Dit project Ambersmoke is vermoedelijk een eenmansgebeuren dat werkt met tapes. Ergens vind ik terug dat de meeste van deze tracks het demo-stadium nooit voorbij zijn gegaan, u weet dus wat u kan verwachten van dit materiaal. Een lo-fi mix van atmosferische black, shoegaze/post-rock, ambient en noise.

Het duurt wel eventjes voor je erin komt, want deze kwaliteit is even wennen. Ambersmoke bouwt op herhalingen, maar die zijn vrij krakend van aard met uitzonderlijk op Nonchalance even een beat erin, maar vooral met een pak noise en ambient gebracht. De man (?) in kwestie meldt ook dat dit geen instrumentaal project is, al zijn de vocalen aangebracht om het wazige sfeertje nog wat grimmiger te maken. Erg hoge stemklanken die in het gekraak verwerkt zijn, maar zeker het nodige effect nalaten. Stelselmatig bouwt elk van deze tracks wel op, maar er kan nergens gesproken worden van climaxen. Hooguit een melodielijn die lichtjes aan de oppervlakte komt of een lichte aanpassing van de psychedelische golf.

Vooral aan te bevelen dus voor wie niet schrikt van lo-fi psychedelische repetitiviteit. Ambersmoke is een project dat inspeelt op het gevoel, maar dat je ook nooit echt gaat overdonderen met onverwachte of diepgaande zaken. Een genietbaar, krakend plaatje.


Tracklisting:
Ambersmoke - Wear Your Love Like Heaven

  1. We’ll Never Talk Again
  2. Burial Policy
  3. Moonsleep
  4. Silent Blue
  5. I’ll Be Your Ghost
  6. Nonchalance
  7. Apologies & Regret
  8. Methodrone
  9. Slowly Dying In The City of Angels

Links: