Vermin Womb – Permanence

Vermin Womb – Permanence
Throatruiner Records, 2014

Kijk, hier kan ik dus van genieten. Een EP van nog geen twintig minuten waarop het equivalent van een sloopkogel met ADHD wordt gepresenteerd. Vermin Womb, een Ameriaanse band, brengt zijn debuutschijf uit via het Franse Throatruiner en combineert grind met loodzware crust.

Mocht je ruzie met de buren hebben, dan is dit het juiste wapen. Naar verwachting is één rondje Permanence voldoende voor eeuwige radiostilte aan de andere kant van de muur. Werkelijk ieder instrumentaal onderdeel komt als een waar blok beton uit je speakers geknald zonder enige vorm van genade. Met name de blaststukken (Setting Standards, 9 Fruitless Years of Total Fucking Agony) zijn echt slopend. De snarendivisie brengt er nog eens een extra dikke laag zwaartekracht in en de vieze grunts die me doen denken aan een kruising tussen het geburrel van Last Days of Humanity en Lord Worm van Cryptopsy maken het geheel heerlijk smerig. Wanneer het tempo wat omlaag gaat, zal dit bovendien ook nog eens liefhebbers van bands in het straatje van Amenra kunnen bekoren. Het zegt iets over wat Vermin Womb hier doet. Het mag er klaarblijkelijk zeker wezen.

Zij die de kettingzaag boven het gitaar prefereren, zijn bij dit Amerikaanse trio aan het juiste adres. Grind en crust, doordrenkt in een brei van gesmolten lood, kwik en weet ik veel wat voor zwaar metaal nog meer. Toeslaan is het devies!

Tracklisting:
Vermin Womb - Permanence

  1. You Know Nothing
  2. Bitterness
  3. Setting Standards
  4. 9 Fruitless Years of Total Fucking Agony
  5. From Below
  6. Gave

Line-up:

  • ZJH – Basgitaar
  • PF – Drums
  • ELM – Gitaar, Vocalen

Links: