Walpurgisnacht – Vergheldinghens Crachte

Walpurgisnacht – Vergheldinghens Crachte
Aratron Productions, 2014

18 Jaar en 3 langspelers duurde de nacht. Begin dit jaar bracht dit Nederlandse gezelschap nog een album uit, genaamd Vergheldinghens Crachte. Doodeerlijke melodische black die zo ingevlogen klinkt uit Noorwegen, maar dan met een zweterige kaasgeur er omheen. Rauw, ruw en ijskoud klinkende blackmetal, van een degelijk niveau.

Oude verhalen uit de kroeg, van mensen die verdwenen of verzwolgen werden door allerhande fenomenen, de fantasie van Walpurgisnacht loopt er een laatste keer mee weg en brengt het in verhalende blackmetal-vorm naar buiten. In tegenstelling tot vele andere soortgelijke bands staat het tekstuele niet in die mate op de voorgrond dat het instrumentale vooral ondersteunend en sfeerscheppend wordt, Walpurgisnacht kan echt wel uitpakken met uitdagende composities en lijnen soms kunnen concurreren met Duitse klasbakken als daar zijn Helrunar en andere Prophecy Productions-stalpaarden.

Wie rauw-melodische black een warm hart of een koude tepel toedraagt, die moet bij Walpurgisnacht aankloppen. Niet alleen deze nieuweling trouwens, ook het oudere werk mag best gehoord worden. Of het nu echt gedaan is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Tracklisting:
Walpurgisnacht

  1. Pest in de Peel
  2. Winternacht der Weerwolven
  3. The Mewlips
  4. ‘t Ure der Tortuure
  5. Martelwraeck
  6. Dood, Verderf en Ellende
  7. In de Hel Beland
  8. Vuurgheplaecht

Line-up:

  • Malcus – Bas
  • Houtekiet – Gitaren
  • Marchosias – Drums
  • Heer Halewyn – Gitaren
  • Mordenare – Keel

Links: