Achren – The White Death

Achren – The White Death
Eigen beheer, 2014

Achren maakt bloodmetal. Althans, dat vinden de Schotten zelf. In de wereld van de recensies is black/thrashmetal een betere omschrijving. Of blackend deathmetal. Ach, als het beestje maar een naam heeft en dit beestje verdient een goede naam. The White Death is namelijk een dijk van een minialbum dat absoluut smaakt naar meer.

De echte White Death heette Simo Häyhä en was een Finse sluipschutter. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (of meer precies de Winteroorlog tussen Finland en de Sovjet-Unie) dode hij 705 soldaten, waarvan 505 als sluipschutter. Zijn bijnaam verdiende hij mede doordat hij altijd opereerde in een volledig wit camouflagepak. Sabaton eerde de Witte Dood overigens in 2010 al met het nummer White Death op het album Coat of Arms.

Tot zover de geschiedenisles, de muziek is wat telt. En die is zoals gezegd prima. De drie nummers zitten kundig in elkaar waarbij met name afsluiter Suomen Susi (The Finnish Wolf) opvalt vanwege de dreigende opbouw. Achren balanceert perfect op de grens tussen thrash- en blackmetal. De muziek is snel en energiek, de grunts van Scott Anderson diep en duister. The White Death doet liefhebbers van het betere duistere beukwerk absoluut verlangen naar meer. Helaas is Achren niet van het meest productieve soort: sinds 2003 zijn er voornamelijk wat minialbums en een single uitgebracht. Debuutplaat The Forgotten King dateert ook alweer van 2011. Hopelijk hebben de heren de smaak nu te pakken want de wereld heeft recht op meer.

Tracklisting:
Achren - The White Death

  1. Archangel
  2. The Eschatologist
  3. Suomen Susi (The Finnish Wolf)

Line-up:

  • Scott Andersson – Vocalen, Gitaar
  • Callum Kirk – Gitaar
  • John Clark Paterson – Bas
  • Qball – Drums

Links: