Crimson Shadows – Kings Among Men

Crimson Shadows – Kings Among Men
Napalm Records, 2014

Napalm Records heeft uit Canada een fijn bandje weggeplukt. Een powermetalband die ook deathmetal-invloeden in zijn muziek steekt. Dat doen ze wel vaker in Canada (zelfs met blackmetal en powermetal). Dit is het tweede album van de band, na acht jaar zwoegen.

De heroïsche powermetal en de grunt- en screamzang is dan wel niet bijster origineel, ze luistert bijzonder makkelijk weg op het hoge tempo van Crimson Shadows, dat 90% van de tijd voortdendert op polka’s en dubbele bassen. Het lijkt wel een mengvorm tussen Dragonforce en mainstream meloblackdeath à la Blackguard, Norther, MyGrain en zovele anderen. Constant vliegen de snelle riff- en raggebaren je om de oren, met de bijhorende solo’s en allerhande gitaarfratsen die het allemaal nog drukker en intenser moeten maken. Cleane zang en ondersteunende keys mogen natuurlijk niet ontbreken en zorgen voor de catchy elementen die net voldoende geslalom brengen in het eenrichtingsverkeer op Kings Among Men.

Pittig, snel en een beetje ruwer dan de doornsee speed/powermetalband die Dragonforce wil inhalen maar daar nooit zal in slagen. Ik heb er behoorlijk van genoten, al was het maar omdat je de tijd niet krijgt om er veel bij stil te staan. “Zoef”, zegt het plaatje en het is voorbij. Niet slecht.

Tracklisting:
Crimson Shadows

  1. March of Victory
  2. Rise to Power
  3. Heroes Among Us
  4. A Gathering of Kings
  5. Maidens Call
  6. Braving the Storm
  7. On the Eve of Battle
  8. Freedom and Salvation
  9. Dawn of Vengeance
  10. Moonlit Skies and Bloody Tides

Line-up:

  • Cory Hofing – Drums
  • Greg Rounding – Gitaar, Zang
  • Ryan Hofing – Gitaar, Zang
  • Jimi Maltais – Zang
  • Morgan Rider – Bas

Links: