The Arcane Order – Promo 2014

The Arcane Order – Promo 2014
Eigen Beheer, 2014

Eén van mijn allereerste reviews – zoniet de allereerste – voor Zware Metalen was In The Wake Of Collisions uit 2008, van The Arcane Order. Bijna zeven jaar later brengt deze steengoede band een promo uit met twee nummertjes erop. Normaal slaan we dat keihard over, maar niet bij The Arcane Order.

Er is weinig veranderd aan het recept van The Arcane Order. Logisch, want de line-up is dezelfde gebleven en waarom zou je een winnend team gaan veranderen? De wall of sound is er nog steeds, een mix van Strapping Young Lad, Scarve en de betere melo(black)death. Het eerste nummer op deze promo is gezegend met een atmosfeer als een opkomende mist en frequenties waar je oscilloscoop epileptische aanvallen kan mee uitlokken. Lekker.

The Constant Throne doet mij persoonlijk pas echt kwijlen, met de bekende power en gezwindheid van The Arcane Order, met de eveneens gekende bombast en laagtonige dreiging te midden de constante stroom aan metaalklanken. Opnieuw een nummer van ongeveer zeven minuten, zonder hiaten of zwaktes. Het doet alleen maar het beste vermoeden voor de toekomst. The Arcane Order is nog steeds een uitzonderlijk sterke band, geef die mannen een contract en zet ze op een podium beste labels!

Tracklisting:

The Arcane Order

  1. Aphelion
  2. The Constant Throne

Line-up:

  • Boris Tandrup – Bas
  • Morten Løwe Sørensen – Drums
  • Flemming C. Lund – Gitaren
  • Kasper Thomsen – Zang
  • Kasper Kirkegaard – Gitaren

Links: