Transport League – Boogie From Hell

Transport League – Boogie From Hell
Metalville Records, 2014

Plaat vijf van het Zweedse Transport League dateert eigenlijk van vorig jaar, maar sinds de editie uit eigen beheer weinig oren bereikt heeft, is de band opgepikt door Metalville. Het resultaat is dat deze Boogie From Hell binnen heel wat Nederlandse, Belgische en Duitse clubs gedraaid zal worden deze maand. Tijd om dan toch eens te kijken wat er eigenlijk van deze heren geworden is, na hun pauze van tien jaar.

Doom of sludge is een ballon die niet meer opgaat voor deze Zweedse heren, tenzij je fragmenten van tracks als Electric Wolf erbij neemt of de Black Sabbath-hints op Barabbas Venomous erbij neemt. De band verwijst ergens naar Corrosion of Conformity als invloed en op vlak van diversiteit binnen muziek klopt dat misschien wel. De beste manier om deze muziek te omschrijven hebben de heren echter zelf al gegeven via deze titel. Boogie From Hell klinkt zoals je leest: een plaat die met volle, basserige sound, vol zwier en Pantera-grooves op je afkomt en vooral door de stevige cleane vocalen meer in het groove-/rock ‘n’ roll-hok hoort. Toch dwarrelen deze heren ook buiten dat hok rond met stoner- en doomfragmenten.

Als je niet weet wat je deze maand nog doen moet, dan weten deze Zweden je dus misschien wel een aangename avond te bezorgen. Daarom niet een bijster originele avond, maar deze band anno 2013/14 herbergt duidelijk bakken punk- en hardrock-attitude. Daarnaast staat Boogie From Hell ook voor een geheel dat lekker wegluistert met een schitterende groove en een sterke sound.

Tracklisting:

Transport League - Boogie From Hell

  1. Swing Satanic Swing
  2. Blood Inn
  3. Bitter Sand
  4. Electric Wolf
  5. Holy Motherfucker
  6. Fight Back
  7. Barabbas Venomous
  8. Demon Apparatus
  9. Hi-Octane Slave
  10. Snake Infested Swamp
  11. Docter Demon
  12. A Pork Named Jack

Line-up:

  • Mattias Starander – Drum
  • Peter Hunyadi – Gitaar
  • Lars Häglund – Drum, Bas
  • Tony Jelencovich – Gitaar, Zang

Links: