In Faith – There’s A Storm Coming

In Faith – There’s A Storm Coming
Rocktopia Records, 2014

Een blik op de bandfoto zegt me dat we hier te maken hebben met drie knasse knarren, samen goed voor misschien wel een eeuw aan metal. Dat dit geen enkele belemmering hoeft te zijn, weten we natuurlijk allemaal. Het zijn maar al te vaak de veteranen die met een uitstekende cd op de proppen weten te komen. Benieuwd wat dit trio op hun debuut-cd te berde brengen.

Oprichter Marshall (die je zou kunnen kennen van Contagious en Firefest) werkt hierop samen met drummer Newdeck (Eden’s Curse en Tainted Nation) en nieuwkomer Godfrey. Het resulteert in een aantal spannende nummers die zijn beïnvloed door Harem Scarem en Tyketto met een vleugje Scorpions.

In de wat rustiger nummers neigt het de AOR-richting op te gaan. Er staan daarnaast ook voldoende snellere rocknummers op There’s A Storm Coming. Het resultaat is een mooi uitgebalanceerde cd waarop voor liefhebbers van deze genres genoeg te beleven valt. Een hoofdrol is weggelegd voor de spetterende gitaarsolo’s.

De titel van dit werk belooft een aanstaande storm. Dat is het niet geworden, maar een goede windvlaag mag het best heten.

Tracklisting:
In Faith - There's A Storm Coming

  1. Radio
  2. Does It Feel Like Love
  3. Church Of Rock n’ Roll
  4. Where I Wanna Be
  5. Addicted
  6. If That’s What Love Means
  7. All Or Nothing
  8. In Flames
  9. A Million Ways
  10. Leave Me Now
  11. Bitter End

Line-up:

  • Pete Godfrey – Vocalen
  • Tony Marshall – Gitaar
  • Pete Newdeck – Drums

Links: