Hellion Rising – Eight Of Swords

Hellion Rising – Eight Of Swords

Eigen beheer, 2014

Hellion Rising is een voor mijn onbekende band uit Newcastle, Engeland. De band is opgericht in 2012 en speelt klassieke heavy metal in de stijl van Iron Maiden en Metallica.

Opener With Bricks of Bone and Blood as Mortar trekt je langzaam binnen en gaat over in het tweede nummer The Beast. Dit nummer maakt direct duidelijk wat je kan verwachten van Hellion Rising, namelijk een pakkende groove, goed in het gehoor liggende riffs en verassende elementen in de composities. Zanger Matt Adamson doet denken aan Danzig gecombineerd met een vleugje James Hetfield.

Hellion Rising laat horen niet bang te zijn om dingen uit te proberen in zijn nummers. Het ene nummer wat meer richting de mainstream (Just For Tonight) en het volgende erg zwaar klinkend (Bereavement Of The Chimes). Een beetje alsof je Nickelback en Black Sabbath samen een EP laat maken.
Alle nummers hebben een goede catchy riff als basis die goed uitgewerkt is in de composities. De zang komt erg goed over in de songs. Ik ben benieuwd naar hun volledige album.

Tracklisting:
Hellion Rising – Eight Of Swords

  1. With Bricks Of Bone And Blood As Mortar
  2. The Beast
  3. Wretch Nailed Tongue
  4. Bereavement Of The Chimes
  5. Goat Charmer
  6. Just For Tonight

Line-up:

  • Matt Adamson – Zang
  • David Reay – Gitaar
  • Giovanni Camillo – Gitaar
  • Kierant Cant – Bas
  • Adam Cant – Drums

Links: