Galg – Afzicht

Galg – Afzicht
Tartarus Records, 2014

Op zoek naar een leuke band voor een feestje of een bruiloft? Nodig het Nijmeegse Galg dan vooral niet uit want geheid dat de feestlocatie binnen vijf minuten volledig ontruimd is. In de verkeerde handen vormt minialbum Afzicht een massavernietingswapen, want Galg maakt black/drone doommetal van het meest depressieve soort. De strijd tegen ISIS is eenvoudig te winnen als op iedere straathoek in Syrië en Irak het gitzwarte Afzicht wordt gedraaid.

Iedereen die op zoek is naar nog een beetje houvast in muziek in de vorm van een gitaar, een couplet of drums, is bij Galg totaal aan het verkeerde adres. De twee nummers op Afzicht (het titelnummer klokt 16:49 minuten, Caverns Strewn with Bones gaat daar nog twintig seconden overheen) kruipen direct onder de huid. Het gekrijs, geschreeuw en gehuil van de heren T en O ondersteund door de hypnotiserende geluidsbrij gaat door merg en been. Bij Galg is iedere seconde de wanhoop voelbaar en lijkt het einde nabij.

Voor wie het nog niet door heeft: Galg maakt muziek voor een bijzonder select gezelschap en daar weer de hardcore liefhebber van. Afzicht is na de demo Monochroom het eerste echte werk van de band. Verschenen in oplage honderd (!) stuks op cassette (!!) maar gelukkig ook voor een zelf te bepalen prijs te downloaden via de Bandcamp-pagina van Galg. Absoluut het beluisteren waard voor iedere gevorderde black/doomliefhebber die wel eens wat compleet anders wil.

Tracklisting:
Galg - Afzicht

  1. Afzicht
  2. Caverns Strewn with Bones

Line-up:

  • T – Vocalen, Drone, Geluidseffecten
  • O – Vocalen, Gitaar, Geluidseffecten, Viool
  • M – Drums

Links: