Moker – Satan’s Den

Moker – Satan’s Den
Clenched Fist Records, 2014

De twee vorige albums van het Belgische Moker werden warm onthaald op Zware Metalen, niet in het minst door mezelf. Total Domination uit 2009 draai ik nog steeds regelmatig, ondertussen is het een deathcore klassieker geworden (voor zover er nog andere zouden zijn ten huize Alfvoet). Ik keek dan ook hard uit naar deze nieuwe.

Volledig terecht trouwens. Satan’s Den is een gortig lekker brutaal schijfje geworden dat eigenlijk meer deathmetal dan deathcore is als je het mij vraagt. Geen pure deathmetal weliswaar, daarvoor is het veel te viriel en doortrapt met hardcore en grindcore. Veertien nummers vol beenharde snuff, die in tegenstelling tot Total Domination veeleer richting Amerikaanse Dying Fetus gaat dan dat het staccato Decapitated bevat. Er zijn bijdrages van Ross (Length of Time), Ron (Hard Resistance), Matthi (Nasty) en Kurt (Serial Butcher) te noteren, die met zijn allen vooral de core inbrengen en de nodige variatie.
Wie zich kan opwarmen aan de sadistische seriemoordenaar de het ganse album voorziet van een verhaallijn heeft die variatie natuurlijk niet nodig. David Parker Ray heet deze man, geen alledaagse figuur, wie er al van hoorde zal dat beamen.

Ikzelf ben blij met Satan’s Den, maar blijf eerder fan van het vorige album, ook al mag deze er zeker en vast ook wezen. Moker is bruut, in alle opzichten. Hoe kun je daar nu negatief over zijn?

Tracklisting:

Moker

  1. Entering The Den
  2. Domestic Abuse Scene
  3. BDSM-Snuff
  4. Tape Transcription: David Parker Ray
  5. Human Bondage
  6. Tetstimony Cindy Vigil
  7. Secom to Temptation = Ended in Devestation
  8. Modus Operandi of a Sexual Sadist
  9. Crimes, Trial & Conviction
  10. The Toy Box Killer
  11. Another Lost Soul
  12. Bleed on Me
  13. Inside a Rapist’s Mind
  14. Tape Transcription: David Parker Ray/ Promo 2012

Line-up:

  • Angelo Mannestätter – Gitaren
  • Ad de Wachter – Keel
  • Dirk Broeren – Gitaren
  • Bert Coessens – Bas
  • Glenn Leuckx – Drums

Links: