The Hell – Groovehammer

The Hell – Groovehammer
Prosthetic Records, 2014

Tweede album van de Britten van The Hell, waarvan ik nog steeds niet weet of ze het allemaal doen omdat ze niet stoer zijn en dan maar doen alsof stoer zijn niet stoer is, of als het allemaal “grappig” bedoeld is. Ergens in het midden wellicht. In ieder geval komt het nogal puberaal over. Groovehammer verandert daar weinig aan.

Ik hou best wel van Britse humor, zo lang het Brits is. Dit geval doet me eerder denken aan Duitse humor. Laten we eens totaal foute dingen zeggen die zo voor de hand liggend zijn dat iedereen hopelijk door heeft dat het ironisch bedoeld is. Hihihi, jaa, leuk. We Love Dicks, en dan heel mannelijk proberen te schreeuwen met onze jongensachtige stembandjes! Jaaa, leuk! Oh, en dan kunnen we er ook van die frisse djent bij doen en riffjes brengen die groovender en swingender zijn dan Limp Bizkit … Bagger.

Neen, het is niet grappig. Het is zelfs niet niet-grappig. Het is gewoon flauw en te matig om een klein lachje tevoorschijn te kunnen toveren. Muzikaal is het al helemaal om slecht gezind van te worden. Jaja, ga maar ergens op Pukkelpop op een podium staan voor uitgerangeerde alternativo’s. The Hell, inderdaad, de ironie keert zich grenzeloos tegen jullie.

Tracklisting:
The Hell

  1. Take Me Out
  2. Old Jacks, New Jacks
  3. Groovehammer
  4. Everybody Dies
  5. Bangers & Mosh
  6. We Love Dicks
  7. Deal With It
  8. Check This Out
  9. Speed Shit Up
  10. We Handle Shit
  11. Battleship
  12. Snakes
  13. I’ll Snap You’re F***ing Head Clean Off (Plus Top Secret Track)

Line-up:

  • Nails – Zang
  • Black Mist – Gitaar
  • Nice Guy – zang
  • Jackhammer – Drums
  • Early Man – Bas

Links: